Vrei să te trezești odihnită? Iată la ce oră trebuie să te culci

Amânarea alarmei, stări de somnolență și senzația că ai dormit doar cinci minute. Știm perfect acest scenariu.

Nimănui nu-i place să se trezească dimineața. Însă avem vești bune, a fost lansat un calculator care îți spune la ce oră trebuie să te culci pentru a te trezi odihnită și bine dispusă.

Ca și noi, probabil că ai impresia că dacă dormi mai mult, vei fi mai odihnită. Însă nu este așa, acest calculator calculează ritmul natural al organismului pe parcursul somnului. Prin urmare, mai puține ore de somn ar putea însemna un somn mai liniștit și mai odihnitor. Greu de crezut, nu-i așa?

,,Un somn liniștit constă în a merge la culcare devreme și de a te trezi la ora potrivită. Folosind o formulă bazată pe ritmul natural al organismului, acest calculator îți va spune care este ora optimă de a merge la culcare și când trebuie să te trezești. Acesta funcționează pe principiul că toată lumea doarme în jur de cinci sau șase cicluri care durează aproximativ 90 de minute. De asemenea, se ia în considerare faptul că durează cam 14 minute pentru a adormi”.

Trezirea în mijlocul unui ciclu, poate avea efecte asupra ta pe parcursul zilei.

Așadar în conformitate cu aceste informații iată la ce oră trebuie să te culci, dacă vrei să te trezești odihnită și plină de energie.

 Dacă vrei să te trezești la 7 dimineața…

Trebuie să mergi la culcare în jur de 21:46 sau 23:16, cel târziu!

Dacă vrei să te trezești la 8 dimineața…

Trebuie să mergi la culcare în jur de 22:46 sau 00:16.

Dacă vrei să te trezești la 6 dimineața…

Trebuie să mergi la culcare la 20:46 sau 22:16.

Încearcă să respecți aceste ore și vezi cum evoluează starea ta. Noi cu siguranță vom încerca!

Foto:pixelformula

erika
erika.chivu@ringier.ro