Vinul te face să gândești mai clar

Vinul te face să gândești mai clar 🍷

O veste care nu poate decât să ne bucure! Studiile spun că vinul ne poate face să gândim mai clar. Să bem un pahar de vin pentru asta!

Un studiu nou spune că minunata licoare nu doar că ne ajută să ne destresăm sau să ne facem curaj să ne urcăm pe ringul de dans, ci ne ajută să gândim mai clar. Conform acestui studiu, puțin alcool îi face bine creierului, ajutând la extinderea capacității mentale obișnuite. Bineînțeles, vorbim despre PUȚIN alcool. Dacă ai pierdut deja numărul paharelor pe care le-ai băut, poți fi sigură că te vei trezi a doua zi cu o mare durere de cap și fără să știi ce ai făcut cu o seara înainte.

Dar să revenim la studiul nostru. Unele proteine, ​precum betaamiloide, pot forma plăci în anumite regiuni ale creierului – asta jucând un rol important în declanşarea bolii Alzheimer. Partea bună este că sistemul nervos central se ocupă de curățarea acestor mici bucăți de proteine ​​în timp ce dormim, eliminând astfel deșeurile toxice.

Anumite lucruri, precum exercițiul fizic, sunt cunoscute pentru faptul că ajută sistemul glimfatic, cel care se ocupă de această curățare, să funcționeze mai eficient. Iar acum aflăm că și vinul face asta. Doctorul Maiken Nedergaard, cel care a condus studiul a spus că: „Este cunoscut faptul că un consum prelungit de cantități excesive de etanol are efecte adverse asupra sistemului nervos central. Cu toate acestea, în acest studiu am arătat pentru prima dată că doze mici de alcool sunt potențial benefice pentru sănătatea creierului, îmbunătățind capacitatea acestuia de a elimina deșeurile toxice.“ Iar un creier „curat“ înseamnă o gândire mai eficientă.

Putem să adăugăm asta pe lista beneficiilor uimitoare ale vinului asupra organismului. Să nu uităm și de studiul care spune că pentru a te menține tânără cât mai mult timp e bine să nu te abați de la a consuma ciocolată și vin.

De-a lungul timpului ai învățat, probabil, ce este sănătos să mănânci și ce trebuie să scoți din alimentație. Însă, potrivit experților, sunt câteva alimente care, consumate în cantități reduse, sunt foarte bune pentru organism. Descoperă aici alimentele pe care experții le recomandă pentru beneficiile lor surprinzătoare.

Vinul, secretul longevității Reginei Elisabeta

Regina Elisabeta are 91 de ani și este foarte activă pentru vârsta ei. Și nu urmează un regim foarte strict, așa cum poate ți-ai fi imaginat. Conform spuselor bucătarului său, Darren McGrady, care a lucrat la Palatul Buckingham între 1982 și 1983, regina este foarte disciplinată în ceea ce privește alimentația. Când vine vorba de băuturile alcoolice, Regina Elisabeta nu spune nu. Conform spuselor fostului bucătar, aceasta preferă să bea un pahar de vin sau unul de gin, la cină.

Foto: Shutterstock

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro