Totul despre dieta 8020 raw pe care o urmează Tom Brady și Gisele Bundchen

Totul despre dieta 80/20 raw pe care o urmează Tom Brady și Gisele Bundchen

Atunci când sunt în vacanță, Tom Brady și Gisele Bundchen urmează o dietă strictă – 80/20 raw. Uite ce presupune aceasta și de ce experții în domeniu cred că ar trebui să o încerci.

Recunoaștem că am fost puțin surprinși atunci când bucătarul lor personal a dezvăluit în ce constă meniul zilnic al familiei. Acum, bucătarul lor din vacanțe (da, au un bucătar care călătorește cu ei și le gătește) dezvăluie ce mănâncă cei doi atunci când sunt plecați.

„Nu mănâncă tot timpul raw, dar pentru că este foarte ușor să mănânci sănătos în Costa Rica, cei doi urmează o dietă 80/20 raw care are la bază multe salate“, spune Joanne Gerrard Young, bucătarul care îi însoțește pe aceaștia în vacanțele pe care și le petrec în Costa Rica.

Am mai auzit despre dieta 80/20 care presupune să mănânci 80% sănătos și să îți permiți mici plăceri culinare în proporție de 20%, dar ce înseamnă 80/20 raw? Nutriționistul Sonya Angelone spune că modelul și soțul său mănâncă 80% raw și 20% normal, ca majoritatea oamenilor (dar că puțin mai sănătos).

„Această dietă este bazată în mare parte pe plante, așadar este destul de ușor de ținut deoarece este compusă din alimente care nu trebuie să fie gătite“, a declarat Sonya pentru publicația SELF.

Angelone susține că acesta este un stil de viață sănătos: „Alimentele sunt mai bogate în vitamine și minerale care de regulă se pierd prin încălzire sau fierbere“. Mai mult decât atât, „dieta este săracă în sodiu, nu conține deloc aditivi sau zahăr adăugat și este bogată în fibre, lucru ce menține senzația de sațietate pentru mai mult timp și ajută la pierderea în greutate sau la menținerea greutății, în funcție de situația fiecăruia“, spune Sonya.

Deși nutriționistul Jessica Cording este de acord cu acest tip de dietă, menționează că sunt și câteva lucruri la care trebuie să fii atentă, dacă hotărăști să urmezi o astfel de dietă – principalul fiind numărul de proteine. „Nu este imposibil să ții o astfel de dietă, însă trebuie să îți planifici mesele cu foarte mare grijă“, a declarat Cording pentru SELF. „Nucile, semințele și unele legume conțin proteine, însă e important să incluzi și ouă, pește, carne și lactate în cele 20 de procente. Vegetarienii își pot lua proteinele din fasole, linte sau tofu“, spune aceasta.

Un alt lucru pe care experții l-au observat este că majoritatea persoanelor care încearcă să mănânce cât mai sănătos, își iau prea multe grăsimi sănătoase din avocado, măsline, nuci sau cocos, ceea ce poate duce la o creștere în greutate. „Doar pentru că aceste alimente contribuie la sănătatea ta, asta nu înseamnă că le poți mânca la fiecare masă“, spune Angelone.

Un alt lucru important pe care trebuie să îl știi despre dieta lui Brady și a lui Bundchen este acela că cei doi încearcă să aibă un prânz mai bogat, urmat de o cină frugală, conform spuselor lui Gerrard Young.

Așadar, ce spui despre dieta pe care o urmează Tom Brady și Gisele Bundchen? Angelone crede că este „o dietă extraordinară“.

Foto: Hepta

erika
erika.chivu@ringier.ro