8 trucuri care te ajută să miroși bine chiar și pe caniculă

Deși iubim vara și am vrea să dureze mai multe luni, există un singur lucru care nu ne place: transpirația.

Ne displace acea senzație de transpirație și mirosurile neplăcute. Însă venim cu vești bune!

Am găsit câteva trucuri care te vor ajuta să miroși bine, indiferent de gradele din termometru.

  1. Alege un parfum ,,cool” – Îți recomandăm să alegi parfumuri cu note de citrice, fructe verzi  sau florale. Aceste note au un ,,traseu” puternic, ceea ce înseamnă ca vei lăsa în urma ta o adiere și vei crea o senzație de liniște și odihnă.
  2. Ține parfumul în frigider – Pe lângă alimente și unele cosmetice trebuie ținute în frigider. Dacă depozitezi parfumul în frigider, acesta își va păstra intensitatea și va dura un timp mai îndelungat pe piele. Iar atunci când îl aplici va fi rece!
  3. Aplică ulei uscat înainte de parfum – Pentru a face ca parfumul să dureze mai mult timp, aplică ulei uscat pe toate zonele de puls înainte de pulverizare.
  4. Pulverizează parfumul și pe păr – Parfumul se ,,lipește” de păr deoarece conține uleiuri naturale. Așadar, data viitoare când ieși în oraș, pulverizează puțin parfum și în părul tău.
  5. Folosește un șampon cu un miros puternic – Ai un șampon preferat și îți place la nebunie cum miroase? Atunci avem un sfat pentru tine: după ce te-ai spălat pe păr, prinde-l într-un coc. Atunci când părul va fi uscat și îl vei desprinde, moleculele de parfum se vor elibera, iar părul tău va avea un miros divin!
  6. Aplică deodorant în toate zonele în care transpiri – Poate părea ciudat, dar acest lucru te va ajuta să stai departe de transpirație. Aplică deodorant pe spate, piept, picioare sau în zonele în care transpiri cel mai mult.
  7. Nu uita de șosete – De fiecare dată când porți pantofi fără șosete (cu excepția sandalelor sau a flip-flops) vei ajunge să transpiri. Știm, nu e plăcut să porți șosete atunci când afară e caniculă, însă poți purta șosete invizibile din bumbac. Acestea sunt perfecte pentru balerini sau  espadrile. Bonus, vei scăpa de bătături!
  8. Împrospătează-ți camera – Nu doar corpul tău are nevoie de parfum, ci și camera ta. Poți aprinde câteva lumânări cu arome diferite. Acesta este un truc pe care hotelurile și spa-urile îl folosesc pentru a crea acea atmosferă calmă.

Foto: Hepta

erika
erika.chivu@ringier.ro