Tot ce trebuie să ştii despre dieta Paleo, regimul cu porţii generoase de mâncare

Supranumită şi ,,dieta omului din peşteră”, dieta Paleo este un regim în care poţi consuma doar alimente neprocesate, dar spre bucuria ta, nu prea ai limită la porţiile de mâncare.

Paleo, dieta populară în rândul vedetelor îţi va aminti de mâncarea consumată de oamenii peşterii, iar la fel ca şi ei vei descoperi bucuria de a mânca din nou porţii de mâncare din care chiar să te saturi.

Ce este dieta Paleo?

Dieta Paleo presupune să excluzi zahărul şi mâncarea procesată din alimentaţia ta, precum şi lactatele, grăunţele sau leguminoasele. În schimb poţi consuma carne, peşte, nuci, fructe, seminţe, grăsimi naturale, condimente, uleiuri, legume şi rădăcinoase. Dieta se bazează pe alimentele pe care strămoşii noştrii le putea procesa şi în acest fel ajuta organismul să funcţioneze normal. Ceea nu puteau ei procesa trebuie exclus din dietă, pentru că probail nu ne ajută să funcţionăm la nivelul care trebuie.

Spre deosebire de multe alte diete, aici nu trebuie să te limitezi la porţii mici, nu trebuie sa excluzi grăsimi, iar la finalul unei mese te vei simţi cu siguranţă sătul şi satisfăcut.

Te invităm să descoperi galeria foto pentru a vedea care sunt avantajele, dar și dezavantajele dietei Paleo, ce trebuie să excluzi din alimentaţie şi care sunt vedetele care urmeaza această dietă minune.

AICI tot ce trebuie să știi despre dieta fără gluten.

AICI tot ce trebuie să știi despre dieta vegetariană.

AICI tot ce trebuie să știi despre dieta săracă în carbohidrați.

AICI tot ce trebuie să știi despre dieta mediteraneană.

Foto: Shutterstock, Hepta

Silvia Campeanu
silvia.cimpeanu@gmail.com