prosecco poate face rau dintilor

Prosecco poate face rău dinților tăi

Se pare că această licoare dăunează zâmbetului tău. Uite cum poți evita daunele, fara a renunța la băutura ta preferată. 

La fel ca băuturile dulci sau carbogazoase și băuturile alcoolice „cu bule“, precum șampania sau Prosecco, sunt acidulate și afectează în timp smalțul dinților. „Atunci când smalțul dinților este afectat în acest fel, se produce demineralizarea, ceea ce duce la expunerea dentinei dinților și la sensibilizarea acestora“, spune Marc Lowenberg, medic stomatolog în New York.

Înainte de a une jos paharul de Prosseco, trebuie să știi că această băutură nu este atât de nocivă precum băuturile carbogazoase cu călăranți adăugați. „Prosecco nu are o concentrație așa de mare de tanini, precum se găsește în vinul roșu și în ceaiul negru sau în băuturile carbogazoase cu coloranți, așa că e mai puțin dăunător decât celelalte băuturi“, spune medicul ortodont Mazen Natour. „Prosecco are conține zahăr și este o băutură acidulată și este cunoscut faptul că acestea erodează smalțul dinților din cauza concentrației ridicate de acizi fosforici, malici, citrici și tartrici. Ei topesc smalțul dinților“, adaugă aceasta.

Cu toate acestea, este nevoie de mult mai mult decât un pahar de Prosecco pentru a se vedea aceste rezultate. Și, din fericire, există câteva trucuri ușoare pentru a neutraliza daunele chiar înainte de a începe. Marc Lowenberg recomandă să-ți clătești gura după ce ai băut o băutură acidă sau să te speli pe dinți cât mai repede, să bei cu ajutorul unui pai sau să mănânci o bucățică de brânză: „mănâncă o bucată de branză bogată în proteine, calciu și fosfor, precum este Cheddar – aceasta neutralizează acizii”, spune Lowenberg.

Foto: Shutterstock

Tags:
roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro