Phubbing

Phubbing: noul trend în materie de întâlniri

În era digitală, avem din ce în ce mai mulți termeni atunci când vine vorba despre întâlniri și viața amoroasă. Cu siguranță ai auzit deja de ghosting sau zombieng (dragoste în era whatsapp-ului), însă acum milenialii au venit cu un nou termen: phubbing.

Odată cu apariția aplicațiilor de dating, telefoanele au devenit un mijloc simplu de a intra sau de a ieși din viața cuiva. Totodată, ele pot fi o modalitate de a-ți enerva partenerul. Poate ți s-a întâmplat sau ai văzut pe stradă, cupluri sau grupuri de prieteni care au ieșit împreună dar de fapt fiecare stă pe telefon, fără să scoată niciun cuvânt.

Iar milenialii au inventat și cuvântul potrivit pentru a descrie acest fenomen: phubbing. O alăturare a termenilor phone și snubbing. Phubbing înseamnă să fii mai interesat de telefonul tău decât de ceea ce spune partenerul. Iar acest lucru, știm cu toții, este frustrant.

Cercetătorii de la Universitatea Baylor au chestionat 143 de persoane care erau implicate într-o relație și au constatat că 46% dintre ei au experimentat fenomenul phubbing. Rezultatele nu sunt surprinzătoare având în vedere cât de des ne verificăm telefoanele. De asemenea, studiile au arătat că un om petrece în jur de 5 ore pe zi pe telefon dintre care cel puțin jumătate de oră este rezervată pentru rețelele de socializare.

În timp ce telefoanele mobile au devenit surse de divertisment, informații și un mod de a ține legătura cu cei dragi 24/24, utilizarea lui nu ar trebui să ne afecteze relațiile. Așadar, data viitoare când ieși la o întâlnire cu partenerul, prietenii sau părinții, lasă telefonul deoparte. Notificările de pe Instagram sau de pe Facebook pot fi ignorate pentru câteva ore.

Foto: hepta

erika
erika.chivu@ringier.ro