Micșorarea mamelonului: un nou trend în materie de operații estetice

Se spune că femeile niciodată nu sunt mulțumite de felul în care arată. Ba vrem picioare lungi și subțiri, ba păr des și strălucitor și bineînțeles, sâni proeminenți.

Chiar dacă acum poți să ai sânii perfecți printr-o simplă operație, se pare că femeile nu se mulțumesc doar cu atât, unele dintre ele își micșorează și mamelonul.

Potrivit noilor studii, organizate de Asociația Britanică  de Chirurgie Plastică Reconstructivă și Estetică, multe femei nu sunt mulțumite de felul în care arată mameloanele lor.

Chestionarul a vizat 131 de persoane din Marea Britanie.

Acestea au fost rugate să ofere o notă de la 1-5 unor imagini în care apăreau diferite tipuri de mameloane. Iar apoi să indice dacă diametrul mamelonului este prea mic, prea mare sau potrivit. Rezultatele au arătat că, în general, persoanele cu mameloane de dimensiuni mai mici au fost considerate mai atractive față de cele mari.

Potrivit rezultatelor, dacă mărimea mamelonului ocupă mai mult de 50% din sân este considerat prea mare. Pentru a fi considerat potrivit, acesta ar trebui să ocupe aproximativ 25-30% din sân.

Aceste descoperiri nu sunt atât de surprinzătoare.

Matthew Schulman, chirurg plastic, spune că ,,a existat dintotdeauna o dorință de a avea mameloane mici, însă abia acum oamenii realizează că pot obține acest lucru. Am observat o creștere cu 25% a acestei proceduri față de anul trecut.”

,,Mameloanele mari îmbătrânesc sânul, pe când cele mici oferă un aspect mai tineresc” spune Schulman.

Procedura este relativ simplă

,,În esență, circumferința exterioară a areolei mamare dorită este marcată, iar pielea dintre circumferința existentă și cea marcată este îndepărtată. Această operație se face rapid și sub anestezie locală. De asemenea, timpul de recuperare este mic” spune Schulman.

Darren Smith, chirurg plastic, este de părere că cererea acestei proceduri va crește din ce în ce mai mult în următorii ani.

Foto: Hepta

 

 

erika
erika.chivu@ringier.ro