Jessica Brown Findlay a suferit de tulburări de alimentație

Actrița Jessica Brown a dezvăluit că a suferit de tulburări de alimentație timp de 14 ani. Deși vedeta nu a specificat tipul bolii cu care s-a luptat, a vorbit foarte deschis în legătură cu apariția acestei probleme de sănătate care a fost un rezultat al presiunii societății asupra femeilor tinere pentru a se conforma unui anumit tip de frumusețe.

„M-am confruntat cu tulburări de alimentație de la vârsta de 14 ani. Aveam anumite idei fixate în minte legate de ceea ce înseamnă frumusețe și succes”, a declarat actrița.

Jessica mărturisește că a avut o perioadă în care s-a simțit singură, în momente de cumpănă, când ar fi avut nevoie de cineva care să-i fie alături. „M-am simțit singură foarte mult timp, dar am ascuns acest lucru. Apoi am început să vorbesc despre asta și să schimb, să mă simt bine în pielea mea, spunându-mi că așa sunt eu și că e bine așa cum sunt”, a povestit tânăra.

În Marea Britanie 1,6 milioane de oameni suferă de tulburări vizibile de alimentație, iar în România peste 400 000, conform Asociației pentru Prevenirea și Tratatarea Tulburărilor de Alimentație.

Foto: Hepta

Silvia Damaschin
silviadamaschin96@gmail.com