Ghid de înfrumusețare: hidroterapia

Ca să ne simțim și să arătăm bine suntem dispuse să facem aproape orice; cumpărăm tone de produse de înfrumusețare, suportăm durerea atunci când vine vorba despre epilat și încercăm diverse tratamente corporale. 

Însă unul dintre cele mai importante instrumente de înfrumusețare se află chiar la tine în casă. Este vorba despre hidroterapie.

Hidroterapia este folosită încă din Antichitate și face ca pielea să devină catifelată și luminoasă.

Ce înseamnă mai exact hidroterapia?

Dușuri reci! Ei bine, știu că nu e cea mai grozavă metodă de a-ți începe ziua, însă dușurile reci fac minuni pentru pielea ta. Dușurile reci sunt recunoscute pentru beneficiile lor de a curăța sângele, apa rece deschide capilarele mici din organism unde se depozitează toxinele care sunt greu de eliminat.

Făcând dușuri reci într-un mod regulat, nu numai că îți vei curăța toxinele din organism, dar îți vei echilibra sistemul glandular(hormonii), sistemul nervos se va întări(acest lucru te va ajuta să depășești stresul mai ușor) și îți vei păstra pielea tânără și luminoasă.

,,Dușurile ar trebui să fie reci. Acestea corectează menstruația dezechilibrată, împiedică menopauza precoce și problemele de piele” spune Yogi Bhajan, instructor de yoga.

Cum să practici hidroterapia

  • Masează-ți corpul cu ulei de migdale sau de măsline. Acest lucru ajută la neutralizarea toxinelor în momentul în care acestea sunt eliminate.
  • După ce te-ai masat, intră în dușul rece și începe să masezi din nou pielea ca și cum ai încerca să te încălzești. În tot acest moment poți să râzi, să țipi sau orice îți trece prin cap.
  • Masează-te până când simți că începi să te încălzești.
  • După ce simți căldura, usucă-te cu un prosop cald.

Deși multe femei au ales să facă acest lucru zilnic, pentru început îți recomandăm să faci un duș rece o dată pe săptămână.

Foto:123rf

erika
erika.chivu@ringier.ro