Exfolierea uscată-un nou trend în materie de îngrijire corporală

Trebuie să recunoaștem, toate suntem în căutarea acelor produse și metode care să ne scape de celulită și care ne fac pielea mai strălucitoare și mai fermă. Iar celebritățile sunt cea mai bună sursă de inspirație atunci când vine vorba de îngrijirea corporală.

Se pare că un nou trend își face apariția-exfolierea uscată. Celebrități precum Gwyneth Paltrow și Selena Gomez deja folosesc această metodă. Însă ce presupune mai exact acest tip de exfoliere?

Deși pare un concept nou este un ritual tradițional, numit Garsham, care se practica în Ayurveda, India. Exfolierea pe pielea uscată ajută la eliminarea toxinelor, iar faptul că se face pe pielea uscată îndepărtează mai multe celule moarte.

La nivel facial, Raquel Rodriguez spune că ,,exfolierea uscată activează microcirculația și îndepărtează ușor celulele moarte de pe suprafața pielii. Astfel pielea se regenerează și este pregătită pentru a absorbi toate substanțele nutritive din uleiuri, creme sau tratamente de hidratare.

Chiar dacă este o tehnică ușoară, experții ne spun cât de des și ce produse să folosim atunci când facem exfoliere pe pielea uscată.

  1. Poți să faci exfoliere pe pielea uscată în fiecare zi?

Se poate și este chiar indicat să faci acest lucru. Astfel vei vedea rezultatele în scurt timp. Cel mai important lucru este să folosești o perie cu păr natural sau dacă nu, o lufă sau o mănușă exfoliantă.

2.   Cum ar trebui să fie mișcările?

,,Este important să începem de la extremități, de la picioare la genunchi, apoi la coapse, apoi la brațe cu mișcări circulare,, spune Vanessa Delli.

3.   Ce produse trebuie să folosim după ce ne-am exfoliat pielea?

Pe coapse, fese, abdomen și talie puteți folosi un produs anticelulitic, iar pentru restul corpului o cremă hidratantă.

4.    Care este cel mai potrivit moment al zilei pentru exfoliere?    

Deși este recomandat să faceți acest lucru înainte de duș, Vanessa Delli are propria teorie. ,,Fă-o mai târziu. Pielea va fi mai curată și lipsită de orice substanță, prin urmare exfolierea va fi mai eficientă.”

5.    Un mic truc dacă te duci la sala de gimnastică

,,Dacă aveți timp, puteți să faceți exfolierea înainte de a începe antrenamentul, astfel toate toxinele vor fi eliminate prin transpirație” spune Delli.

6.    Cum ar trebui să fie exfolierea la nivel facial?

,,În primul rând tenul trebuie să fie curat, fără niciun produs de machiaj și folosind mișcări circulare timp de un minut. Dinspre decolteu spre față. Cel mai bun moment de a face acest lucru este dimineața, după trezire” spune Raquel Rodriguez.

7.    Ce produse putem folosi după ce ne-am exfoliat tenul?

Deși tenul trebuie să fie complet curățat atunci când îl exfoliezi, după poți folosi uleiuri sau o mască de față.

8.    Este bine să-ți exfoliezi tenul zilnic?

Depinde de ce tip de perie folosiți. Vanessa Delli spune că ,, este recomandat să vă exfoliați tenul de două ori pe săptămână cu o perie din păr natural și foarte moale. Și nu uitați, pielea nu trebuie să se înroșească.”

9.     Pe ce tipuri de piele nu se poate folosi această metodă?

,,Dacă tenul este acneic, sensibil, extrem de uscat sau cu pustule, sub nicio formă nu trebuie să încercați acest tip de exfoliere.”

Foto: Hepta

 

erika
erika.chivu@ringier.ro