Cum să faci față căderii părului după sarcină

Printre numeroasele schimbări care au loc pe parcursul celor nouă luni de sarcină, căderea părului este printre cea mai frecventă problemă cu care se confruntă femeile.

,,În perioada prenatală nivelul de estrogen crește și acest lucru are un impact pozitiv asupra părului și a pielii” spune Dr. Carlos Wesley, chirurg. Estrogenul se leagă de receptorii estrogenici de la baza foliculilor și ajută la împiedicarea căderii părului.”

Dar, din păcate, lungimea părului pe care femeile o dobândesc în perioada prenatală nu durează prea mult după naștere. Scăderea ulterioară a nivelului de estrogen și creșterea cortizolului hormonal de stres determină părul să treacă de la ciclul anagen( de creștere a părului) la faza telogenă( de cădere a părului).

,,La aproximativ două săptămâni după naștere, vă pierdeți aproximativ 30% din păr” spune el. ,,Nu vă îngrijorați, va crește înapoi, însă textura va fi mai subțire și mai fină.”

Însă există câteva trucuri de styling care te pot ajuta să maschezi această cădere a părului. ,,Evită să-ți prinzi părul într-o coadă de cal sau în vârful capului” spune Silvestera hairstylist.

De asemenea, Wesley recomandă că atunci când ne spălăm pe păr să nu punem prea multă presiune pe firele de păr sau pe scalp și să ne spălăm de două până la trei ori pe săptămână.

Cu toate acestea, dacă te afli la a doua sau a treia sarcină, iar părul nu dă semne de regenerare, se recomandă să încerci tratamentele cu plasmă bogată în plachete (PRP). Acest tip de tratament este folosit pentru pacienții cu alopecie.

Procesul implică extragerea sângelui, rotirea acestuia într-o centrifugă pentru izolarea concentratului de trombocite și apoi injectarea acestuia înapoi în scalp.

,,Acest tratament poate părea ciudat, dar este unul dintre lucrurile pe care oamenii le pot face preventiv, este o modalitate de a face ca părul să se regenereze mai repede și, uneori, ajută la reducerea căderii părului.”

De asemenea, suplimente precum biotina pot ajuta. Iar pentru persoanele care suferă de deficiență de fier, le este recomandat să consume carne roșie și varză.

,,Femeile s-ar putea să se teamă de toate aceste schimbări, însă la finalul celor nouă luni vei avea un copil frumos, iar asta merită tot efortul” spune Wesley.

Foto:Hepta

erika
erika.chivu@ringier.ro