Tehnica de adormit în două minute

Cum să adormi mai repede cu ajutorul unui truc simplu

Sunt sigură că nu o singură dată ai căutat în disperare pe internet sintagma „cum să adormi mai repede”. Recunosc, am fost chiar și eu în această ipostază, iar insomnia vine întotdeauna în cele mai inoportune momente.

Din fericire, cercetătorii au găsit un truc care îți răspunde la întrebarea „cum să adormi mai repede”. Este perfect pentru acele momente când stresul nu-ți dă pace, și tot ce îți dorești este să obții acele opt ore recomandate de odihnă.

Psihologii de la Baylor University, Texas, au realizat un studiu în cadrul căruia au monitorizat obiceiurile de dormit în cazul a 57 de persoane cu vârste între 18 și 30 de ani. Totul s-a desfășurat într-un laborator de dormit, iar înainte să meargă la culcare, fiecare persoană inclusă în studiu a realizat un exercițiu de scriere de cinci minute. Participanții au fost împărțiți în două grupe. Persoanele din prima grupă au fost rugate să scrie o listă cu tot ce au reușit în ultimele zile. Persoanele din cea de-a doua grupă au fost rugați să scrie o listă cu ce trebuie să nu uite să facă în următoarele zile.

Rezultatul? Atenție, acesta este momentul în care vei afla cum să adormi mai repede! Potrivit GLAMOUR UK, persoanele care și-au făcut lista cu ce au de făcut în următoarele zile au adormit cu nouă minute mai repede decât cei care au făcut lista cu realizări.

„Așadar, pentru a facilita adormirea, indivizii pot beneficia din a scrie, timp de cinci minute, o listă foarte specifică cu lucruri de făcut, înainte de culcare”, au conchis cercetătorii. Iar cu cât este mai specifică lista, cu atât mai bine. Cei care au scris liste mai detaliate și mai lungi au adormit cel mai rapid.

Acum că știi cum să adormi mai repede în nopțile dificile, iată 5 ritualuri pentru un somn profund, care îți vor transforma complet orele de odihnă.

Foto: Northfoto

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com