Iată de ce trebuie să mănânci înghețată la micul dejun

Deși se spune că fiecare are gusturi diferite, credem că înghețata este pe placul tuturor. Mai ales în zilele călduroase de vară.

Dacă și ție îți place înghețata, la fel de mult cum ne place nouă, avem o veste bună pentru tine; consumul de înghețată la micul dejun îmbunătățește activitatea creierului.

Asta a descoperit Yoshihiko Koga, profesor de psihofiziologie la Universitatea din Tokyo, în urma unui studiu.

Aceste studii contrazic, parțial, beneficiile consumului de apă caldă la micul dejun (îmbunătățește sistemul nervos și imunitar), confirmate de Organizația Mondială a Sănătății.

Beneficiile consumului de înghețată la micul dejun

Cu toate acestea, studiul profesorului Koga a concluzionat un fapt surprinzător; vigilența și capacitatea de procesare a informației este mai mare la persoanele care consumă înghețată la micul dejun.

De asemenea, studiul arată faptul că alimentele cu doze mari de glucoză activează mai repede creierul.

Însă, profesorul Koga a repetat studiul înlocuind înghețata cu apă rece ca gheața, pentru a scoate în evidență că nu este vorba doar de temperatura alimentelor. Înghețata a reușit să crească mai mult nivelul de vigilență și capacitatea mentală decât apa rece.

Pe lângă aceste beneficii, înghețata te face fericită. Un sentiment pe care vrem să-l avem în fiecare dimineață, nu-i așa?

Foto: Hepta

 

 

erika
erika.chivu@ringier.ro