Consumul de cafea favorizează longevitatea, conform studiilor științifice

Dacă nu ai primit nicio veste bună pe ziua de astăzi, avem noi una: aparent, cu cât bei mai multă cafea, cu atât trăiești mai mult. 

Sau cel puțin așa spun studiile științifice și cine suntem noi să îi contrazicem pe cei care au studiat fenomenul? Două studii realizate de Annals of Internal Medicine au demonstrat că acest obicei al nostru de a consuma cafea este benefic și poate reduce riscul apariției hepatitei, problemelor circulatorii sau diverselor boli care sunt asociate cu sistemul digestiv. Cu alte cuvinte, reduce riscul unui deces timpuriu. Rezultatele sunt bazate pe studiul mai multor persoane timp de 16 ani, iar ambele studii au concluzionat că cei care beau cafea au șanse mai scăzute să aibă un deces timpuriu – 18% la bărbați și 8% la femei.

Toate aceste beneficii nu se datorează doar cofeinei, ci și antioxidanților puternici care se regăsesc în boabele de cafea, dar și în ciocolata neagră.

Ciocolată? Cafea? O viață lungă și fericită? Da, vă rog.

Și dacă tot am vorbit despre cafea, intră în galeria foto pentru a vedea care sunt cele mai frumoase coffee shop-uri din București și unde poți bea cea mai bună cafea din Capitală.

Foto: Hepta

erika
erika.chivu@ringier.ro