Coarda elastică, o nouă metodă de a te menține în formă

De-a v-ați ascunselea, gâze, fete, flori, băieți și săriturile la coarda elastică sunt doar câteva din jocurile copilăriei de care toți ne aducem aminte cu drag.

Conform celebrităților, săritura la coarda elastică nu este doar un joc, ci o metodă eficientă și distractivă de a te menține în formă.

Una dintre celebritățile care adoră acest tip de antrenament este Katy Perry. ,,Nu-mi place să fac mișcare, dar îmi place să sar coarda. Am senzația că dansez. Pot face sărituri duble sau în cruce.”

De asemenea, Kate Bosworth a declarat că este dependentă de acest tip de antrenament. ,,Îmi place sportul foarte mult, merg cam de cinci ori pe săptămână la sală, iar atunci când îmi încep antrenamentul, timp de 20 de minute sar coarda. Mă face să mă simt bine atât mental cât și fizic.”

Dacă îți dorești picioare tonifiate, coarda elastică este o opțiune potrivită la care poți apela oricând. Iar dacă vrei să-ți lucrezi brațele, umerii și spatele în același timp, poți folosi o coardă elastică mai grea.

Și avem și o veste bună, săriturile la coarda elastică sunt o modalitate de a scăpa de kilogramele în plus. O poți lua cu tine oriunde, astfel te vei putea antrena chiar și atunci când ești în vacanță. Așadar, gata cu scuzele!

Studiile arată că săritul la coarda elastică timp de zece minute este echivalent cu 30 de minute de jogging.

,,O persoană care cântărește 70 de kg arde aproximativ 730 kcal în 60 de minute. Una de 90 arde 910 kcal, explică Luis Javier Gonzalez, antrenor personal. În plus, îți vei tonifia și îmbunătăți rezistența mușchilor.

Foto: Hepta

 

erika
erika.chivu@ringier.ro