Cele mai frecvente probleme care pot apărea într-o relație

Pentru început, trebuie să știi că nici un cuplu nu este perfect. Problemele și situațiile tensionate au loc în orice cuplu, însă trebuie să știm cum să le abordăm. 

Cu siguranță te gândești că problemele tale sunt cele mai grave și nemaiîntâlnite, însă te asigurăm că nu este deloc așa. Dimpotrivă, sunt foarte multe cupluri care întâmpină aceleași probleme ca și tine.

Dacă nu ne crezi pe cuvânt, am făcut o listă cu cele mai comune problemele pe care partenerii le întâmpină de-a lungul relației și am stat de vorbă cu câțiva experți pentru a vedea care sunt cele mai optime soluții de a rezolva conflictele.

Există trei probleme cu care, aproape, fiecare cuplu se confruntă: bani, familie și intimitate. Nimic ieșit din comun, nu-i așa? Din fericire, Jasmine Diaz, ne oferă câteva sfaturi despre cum să depășim aceste probleme.

  1. Banii

,,Banii sunt un subiect destul de delicat pentru majoritatea relațiilor din trei motive: fie că nu sunt destui, fie că sunt prea mulți sau nu știți cum să-i administrați. Atunci când nu știți să va gestionați finanțele într-un mod colaborativ, apar conflictele despre unde anume se duc banii.

Cea mai bună metodă de a evita conflictele legate de finanțe este să stabiliți un buget lunar de cheltuieli. Incluzând facturi și strictul necesar (precum alimente și produse casnice). De asemenea, stabiliți și un buget pentru activități de relaxare, cum ar fi city break-uri(iată câteva idei) sau ieșiri romantice”.

  1. Familia

,,Atunci când ești într-o relație de ceva timp, familia partenerului devine și familia ta. Iar acest lucru poate fi stresant uneori. Însă este important să-ți amintești că nu poți schimba persoanele din jurul tău după bunul plac.

Dacă nu ești într-o relație bună cu familia partenerului tău, trebuie să decizi cât de mult vei interacționa cu ei sau trebuie să găsiți o cale de mijloc”. Da, vorbim despre compromis. Și nu uita, să-ți pui partenerul să aleagă între tine și familia lui nu este niciodată o opțiune.

Însă dacă problema este despre faptul că vreți să vă întemeiați voi o familie, iar partenerul tău nu își dorește copii sau tu ai probleme în a concepe unul, compasiunea și răbdarea sunt esențiale. ,,Fertilitatea este un punct major de conflict pentru mulți, astfel încât discutarea sentimentelor cu calm și răbdare este un mare atuu” spune Diaz.

  1. Intimitatea (sau lipsa acesteia)

Intimitatea este foarte importantă într-o relație, aceasta ține flacăra iubirii aprinsă între voi doi. ,,Da, căsătoria este dificilă, viața este dificilă, iar atunci când întâmpinați probleme trebuie să știți că puteți discuta deschis unul cu celălalt și că veți fi alături unul de celălalt indiferent de situație.

Încercați să petreceți mai mult timp împreună, să faceți lucruri noi, lucruri care să vă unească și să vă facă să vă apreciați și mai mult unul pe celălalt ( mergeți la un picnic, cine romantice, cumpără-ți lenjerie intimă în culoarea lui preferată).

Foto: Hepta

erika
erika.chivu@ringier.ro