Ce spun celebritățile că fac pentru a avea o piele mai sănătoasă, însă nu funcționează

Celebritățile promovează mii de produse și trucuri de înfrumusețare. Însă funcționează cu adevărat?

Noi am făcut o listă cu trei lucruri pe care celebritățile spun că le fac pentru a avea o piele mai sănătoasă, însă de fapt nu funcționează.

1. ,,Beau foarte multă apă într-o zi pentru a avea o piele hidratată și pentru a elimina toxinele,,
Acesta este un mit. ,,Nu există date pentru a susține faptul că atunci când consumi foarte multă apă vei avea o piele mai hidratată,, spune Joshua Zeichner, director de cercetare în dermatologie.
,,Sigur, corpul tău îți va mulțumi pentru asta, dar nu vei avea o piele mai revitalizată și nici nu va îndepărta imperfecțiunile. Pielea nu este un organ de curățare.,,

2. ,,Dorm zece ore pe noapte, motiv pentru care pielea mea arată atât de bine,,
Ok, există ceva adevăr în această afirmație. Când nu dormi suficient nivelul de cortizol rămâne ridicat, ceea ce poate influența hormonii, iar acest lucru poate duce la apariția acneei. Dar asta nu înseamnă că dacă vei dormi mai mult vei avea un ten perfect.

3. ,,Am renunțat la junk food pentru o săptămână și acneea a dispărut complet,,
Nu, pur și simplu nu! ,,Presupunând că nu ai alergii alimentare, eliminând un singur aliment din dieta ta nu îți va regla hormonii sau nivelul de sebum, mai ales într-o săptămână,, spune Mona Gohara, profesor asistent de dermatologie la Yale.

Foto:hepta.ro

erika
erika.chivu@ringier.ro