7 lucruri pe care cuplurile fericite le fac în fiecare zi

Fiecare cuplu este diferit. Dacă pentru unii o seară perfectă înseamnă o ieșire în oraș însoțită de o cină romantică, pentru alții Netflix este cel mai romantic mod de a-și petrece seara alături de partener.

Dar indiferent de preferințe, experții au descoperit câteva lucruri pe care cuplurile fericite le fac în fiecare zi.

  1. Pleacă și se întorc acasă împreună – Potrivit lui Leslie Doares, consilier marital, acest ritual de a părăsi casa în același moment sau de a sosi acasă împreună este un lucru prezent în cuplurile fericite. ,,Asta înseamnă că cei doi fac un efort conștient de a petrece timp împreună.”
  2. Țin legătura pe parcursul zilei – Dacă iubitul/iubita ta îți trimite mesaje sau te sună în timpul zilei este un lucru bun. Toni Coleman, consilier marital, spune că ,, acest lucru înseamnă că celălalt se gândește la tine. Este frumos să știm că suntem o prioritate pentru persoana iubită.”
  3. Atunci când sunt împreună nu se lasă distrași de telefoane – Cu cât petreceți timp de calitate împreună cu atât relația voastră va fi mai fericită și sănătoasă. Indiferent că vă aflați în bucătărie sau vă uitați la TV, important e să faceți schimb de informații, să aflați cum a decurs ziua pentru amândoi și ce planuri de viitor aveți.
  4. Râd împreună – Nu degeaba se spune că râsul este cel mai bun medicament. Cuplurile fericite se înțeleg din priviri și râd din aceleași lucruri. Iar dacă nu sunteți împreună și vezi ceva ce te amuză, sigur vrei să împărtășești și cu el acest lucru. Umorul este o parte importantă din relație.
  5. Își fac complimente sincere – Este minunat să fii complimentată de către partenerul tău, nu-i așa? Ei bine, acest lucru ar trebui să se întâmple în fiecare zi. Mici atenții sau observații sincere care să te facă să te simți iubită și apreciată.
  6. Își spun unul altuia ,, te iubesc” – Sunt multe moduri de a-l face pe cel de lângă tine să se simtă iubit. ,,Unora le place să audă cuvintele, altora le plac îmbrățișările sau micile cadouri. Indiferent de modalitatea aleasă, nu lăsa să treacă nici o zi în care să nu-i spui partenerului că-l iubești” ne sfătuiește Doares.
  7. Merg la culcare în același timp, dacă este posibil – Ce poate fi mai frumos decât atunci când, la sfârșitul zilei, te pui în pat alături de persoana iubită? Câteva gânduri împărtășite înainte de culcare vor face ca relația voastră să meargă din ce în ce mai bine. Acest lucru poate crește nivelul de siguranță dintre voi doi.

Foto: 123rf

 

erika
erika.chivu@ringier.ro