4 lucruri care te pot surprinde după prima lună de căsnicie

Atunci când te afli într-o relație de ceva timp, ajungi să cunoști părțile bune, dar și cele mai puțin bune ale partenerului.

Deși poate unele lucruri nu sunt pe placul tău, important este să comunicați și să găsiți mereu soluții pentru a rezolva problemele.

Însă cele mai multe persoane subestimează modul în care căsătoria le poate schimba relația.

Nu știi despre ce schimbări este vorba? Noi am făcut o listă cu patru lucruri care ar putea să vă surprindă în prima lună de la căsătorie.

  1. Știi care este atât rolul tău, dar și al soțului tău în căsnicie– ,,Ambii parteneri au așteptări cu privire la ceea ce înseamnă să fii soție și soț” spune Lesli Doares, consilier matrimonial. ,,Și cum aceste așteptări se formează încă din copilărie, s-ar putea să fiți surprinși să vedeți că unele lucruri care se petreceau în relația părinților voștri își vor face apariția și în relația voastră”.
  2. Partenerul tău se ocupă de bani într-un mod diferit față de cum credeai- ,,Deciziile pe care înainte le făceai individual, acum trebuie luate de comun acord. Așadar, s-ar putea să fiți șocați atunci când partenerul, de exemplu, își dorește un televizor nou, dar nu este de acord cu un city-break. Ceea ce este important pentru unul, poate fi nesemnificativ pentru celălalt” spune Doares.
  3. Prieteniile și relațiile cu familia se pot schimba– Potrivit lui Toni Coleman, psihoterapeut și consilier matrimonial, cuplurile devin propria unitate de familie după ce se căsătoresc. Iar, uneori, devin mai izolate decât erau înainte față de cei dragi. ,,După căsătorie, unele persoane simt că trebuie să facă din partener o prioritate.” Relațiile de familie se pot schimba, unele cupluri simt că nu ar trebui să mai vorbeasca sau să se întâlnească atât de des cu cei din familie.
  4. Cât de repede trece ziua nunții– ,,Odată ce ziua nunții s-a terminat, cele mai multe cupluri au tendința de a-și îndrepta atenția spre lucruri noi.

Foto:123rf

erika
erika.chivu@ringier.ro