Ziua Mondială a Somnului: 5 trucuri pentru un somn mai odihnitor

Ziua Mondială a Somnului: 5 trucuri pentru un somn mai odihnitor

Cum altfel să celebrăm Ziua Mondială a Somnului, decât printr-un ghid dedicat unui somn mai odihnitor? Ce, acum ai aflat? Da, 16 martie este ziua în care somnul este celebrat în întreaga lume, sub sloganul „Respiră ușor, dormi bine”. Așadar, pentru că este una dintre activitățile noastre preferate, iată 5 trucuri pentru a dormi mai bine.

Cu toții avem momente în care ne foim, ne stresăm, și nu reușim deloc să închidem ochii. Atunci încep momentele în care numărăm orele rămase până când alarma telefonului va suna și va trebui să ne ridicăm în pat. Tot atunci începem să ne stresăm că nu avem suficient timp de odihnă, și de aici începe un cerc vicios. De Ziua Mondială a somnului, ți-am pregătit 5 trucuri pentru un somn mai odihnitor, ca să te trezești fresh în fiecare dimineață.

Când este Ziua Mondială a Somnului și de la ce a pornit

Mai întâi, să vorbim puțin despre importanța somnului. Ziua Mondială a Somnului este o sărbătoare care a fost pentru prima oară marcată la 14 martie 2008, iar data este schimbătoare. De ce? Pentru că somnul este celebrat în fiecare an în vinerea dinaintea Echinocțiului de Primăvară, astfel că anul acesta are loc la 16 martie. Ziua Mondială a Somnului este o sărbătoare menită să evidențieze importanța somnului și să aducă în atenția tuturor problemele generate de lipsa lui. Printre acestea, se numără aspectele sociale, dar și cele legate de sănătate, iar această sărbătoare atrage atenția și asupra consecințelor șofatului în lipsa unei odihne corespunzătoare.

De exemplu, odihna poate avea un impact real asupra organismului tău. Știai că lipsa somnului îți afectează greutatea? Îți spunem mai multe despre legătura dintre somn și starea generală de sănătate aici.

În această zi specială, peste tot în jurul lumii sunt promovate sfaturi care ne ajută să scăpăm de insomnii. Pentru că suntem mari iubitoare de odihnă, noi ne-am alăturat mișcării organizate de Ziua Mondială a Somnului și ți-am pregătit 5 trucuri pentru un somn mai odihnitor. Descoperă-le pe toate în galeria foto de mai sus!

Foto: Hepta/Instagram

 

Tags:
,
Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com