Totul despre Tinder, cea mai populară platformă de dating

Şi chiar e foarte simplu: te conectezi rapid, alegi o poză de profil et voilà: pe Tinder te aşteaptă un „album foto“ plin de exemplare masculine pentru toate gusturile. Iar procesul de selecţie a acestora este chiar foarte amuzant!

Timp de câteva săptămâni, o prietenă mi-a vorbit numai despre Tinder, o aplicaţie din ce în ce mai populară destinată socializării (şi descoperirii partenerului perfect, ar spune ea). E drept: auzisem şi eu câte ceva, dar nu ştiam prea multe detalii. „Toată lumea are Tinder. Să îţi faci şi tu!“, mi-a spus ea într-o zi, în timp ce şi-a scos telefonul ca să îmi arate aplicaţia. Să ne înţelegem: eu fac parte din acea categorie a oamenilor care cred că tehnologia ne izolează.

Aşa că am început să îi spun că mi se pare o pierdere de vreme, că acesta este motivul pentru care nu mai există romantism pe lume şi i-am dat chiar şi exemplul lui Joaquin Phoenix în filmul Her. Dar tocmai când credeam că e convinsă de pledoaria mea, a pufnit în râs: „Bine, nu-ţi face, oricum eşti prea demodată pentru Tinder.“ Poate că sunt ceva mai exigentă şi conservatoare, dar demodată?! Asta mi-a rănit sentimentele. Aşa că mi-am scos telefonul şi mi-am instalat Tinderul în doi timpi şi trei mişcări. Dacă într-adevăr are „toată lumea“, am zis că un mic experiment social va fi interesant.

Procedura a fost simplă: am descărcat aplicaţia şi m-am înregistrat direct cu Facebook-ul (îţi poţi face şi cont propriu-zis), aşa că poza de profil de pe Facebook s-a actualizat automat şi pe Tinder. Am schimbat-o cu una blurată (sunt sigură că asta mi-a scăzut cota pe Tinder dramatic, dar nu voiam chiar atât de multă expunere) şi apoi am trecut la setări.

Pixelformula winter 2014 - 2015 ready to wear Womenswear Models Own Clothes

 

Prin intermediul GPS-ului, aplicaţia caută conturile de Tinder din zona ta (poţi seta o distanţă de căutare cuprinsă între 2 şi 161 de km). Iar apoi începe distracţia: Tinderul îţi propune mai mulţi bărbaţi cărora le poţi da „X“, dacă poza nu te convinge, sau „inimioară“, dacă vrei să îi contactezi. Aşa că am început să dau inimioare aleatoriu, iar în câteva ore mi s-a umplut inbox-ul tinderesc de mesaje.

M-am conversat cu vreo zece bărbaţi, printre care un programator, un „cadru militar“ care m-a invitat la întâlnire după 20 de secunde, un salvamar (de fapt, un abdomen de salvamar, pentru că tipul îşi fotografiase trupul de Adonis din toate unghiurile), dar şi un turc care mi-a cerut să fiu his girl şi mi-a propus să facem sex, moment în care i-am dat unmatch. Prea mult chiar şi pentru un experiement!

Tinderul meu a fost activ o săptămână, timp în care bateria telefonului s-a descărcat mai repede decât de obicei, am fost invitată la trei întâlniri şi am primit o propunere de sex de la un turc dubios. Le-am refuzat politicos pe toate, doar sunt de modă veche, dar recunosc că experienţa în sine a fost amuzantă. Până la urmă, nu se ştie niciodată: happy-Tinder-end-ul tău poate fi la doar câteva inimioare distanţă.

Mini-ghid de utilizare a Tinderului

  1. Alege poza potrivită. Pe Tinder nu e loc de instantanee cu prietenii, cafeaua de dimineaţă sau florile de pe birou. Pe Tinder, prima fotografie este şi prima impresie care determină X sau inimioară.
  2. Pentru a restrânge cât mai mult opţiunile, setează vârsta celor de care eşti interesată. Tinderul îţi oferă posibilitatea să alegi între indivizi cu vârste cuprinse între 18 şi… 55+ ani (da, ai citit bine!). Numele, vârsta şi fotografiile sunt singurele detalii la care ai acces.
  3. În cazul în care nu doreşti să mai fii matched cu cineva de pe Tinder, îl poţi bloca apăsând cele trei puncte din dreapta numelui său, care deschid comanda de ştergere.

„Mi se pare o aplicaţie complet inutilă. Am descărcat-o pentru a mă amuza cu amicele mele, dar niciodată nu am intenţionat să o folosesc pentru a mă întâlni cu cineva de acolo în viaţa reală, pentru că nu cred în matching-urile virtuale.“ Claudia, 22 de ani

„Am de două luni şi ceva aplicaţia şi mi se pare foarte tare. Dai de mulţi ciudaţi, dar şi de oameni faini. Am vorbit vreo două săptămâni pe Tinder cu un tip, l-am adăugat pe Facebook şi m-am şi întâlnit cu el. Acum suntem amici.“ Simina, 27 de ani

„Mi-am făcut cont din curiozitate şi îmi place libertatea aplicaţiei. Vorbesc cu cine vreau, când vreau. Nu m-am întâlnit cu nimeni de pe Tinder încă, dar vorbesc cu un tip cu aceleaşi pasiuni ca ale mele pe care aş vrea să-l cunosc.“ Ana, 29 de ani.

Foto Yannis Vlamos

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro