Top 40 de alimente care îți stimulează imunitatea

Temperaturile scăzute favorizează apariția gripei sau a răcelii. Deși nu ne putem feri în totalitate de răceală, putem fi precaute. Noi îți arătăm câteva alimente care îți vor stimula imunitatea.

  1. Ardeiul gras roșu conține aproape de două ori cantitatea de vitamina C dintre toate legumele și fructele ( inclusiv portocale). Așă că data viitoare când vrei să îți prepari o salată adaugă și câteva felii proaspete de ardei roșu.
  2. Miere Manuka – Formată din floarea arborelui de Manuka, acest tratament nativ din Noua Zeelandă este foarte căutat pentru proprietățile sale anti-bacteriene și anti-fungice. De asemenea, câteva lingurițe pe zi pot ajuta la o digestie mai bună. Însă dacă o aplici direct pe zonele cu probleme poate contribui la lupta împotriva eczemelor și acneei.
  3. Vrei să te protejezi de tuse, răceală, gripă sau alte boli neplăcute? Încearcă să integrezi usturoiul în preparatele tale. Usturoiul conține antioxidanti puternici care luptă împotriva toxinelor, dar și un produs chimic natural numit alicină, care reacționează cu sângele pentru a crea un produs capabil de a ucide bacteriile dăunătoare și virușii.
  4. De secole chinezii cunosc beneficiile ceaiului verde asupra sănătății. Ceaiul verde este foarte bogat în antioxidanți. „Antioxidanții protejează organismul de supra-producția de radicali liberi, care provoacă daune proteinelor și grăsimilor din organism“, spune dr Elisabeth Weichselbaum. Data viitoare când te afli la cumpărături, asigură-te că în coșul tău se află și o cutie de ceai verde.
  5. Ceapa – Nu îți place usturoiul? Încearcă ceapa. Bulbii conțin o substanță chimică naturală puternică, denumită quercetin, care stimulează imunitatea. De asemenea, reduce inflamația și balonarea din organism, ajută la scăderea colesterolului din sânge și distruge bacteriile cauzate de infecțiile alimentare. Un lucru e sigur: trebuie să consumăm ceapă mai des.

Intră în galeria foto alăturată pentru a vedea alte 35 de alimente care îți stimulează imunitatea și te feresc de răceală în sezonul rece.

Foto Hepta

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro