Sexul ți-ar putea îmbunătăți memoria

Sexul ți-ar putea îmbunătăți memoria

Sexul ți-ar putea îmbunătăți memoria – iată un motiv în plus să te bucuri de timpul în intimitate petrecut alături de partenerul tău. Oamenii de știință au descoperit că sexul ar putea stimula anumite zone ale creierului.

Vești bune! Activitatea ta preferată din dormitor (nu dormitul, desigur) te-ar putea ajuta să ai o ținere de minte mai bună. Sexul ar putea îmbunătăți memoria, mai ales pe măsură ce înaintezi în vârstă.

Sexul ar putea îmbunătăți memoria

Potrivit unui studiu publicat în jurnalul Arhivelor Comportamentului Sexual și citat de Business Insider, activitatea sexuală frecventă ar putea îmbunătăți memoria. Mark Allen, de la Universitatea Wollongong din Austria, a analizat datele obținute de la peste 6 000 de adulți cu vârste de peste 50 ani. Acesta a comparat datele cu privire la alimentația, sănătatea și starea lor de bine, iar toți participanții la studiu au făcut un test de memorie și au completat un chestionar legat de frecvența activităților sexuale. După doi ani, participanții au fost supuși unui nou test de memorie.

Rezultatele au arătat că, în cazul participanților cu activități sexuale mai frecvente, inclusiv săruturi și apropriere emoțională intensă, memoria a fost îmbunătățită. Această legătură a fost mai evidentă mai ales în cazul participanților mai ân vârstă.

Cu toate acestea, în timpul celor doi ani, memoria tuturor participanților a devenit mai slabă, iar activitățile sexuale s-au dovedit a fi eficiente doar în cazul memoriei de termen scurt.

Allen a ajuns la concluzia că intimitatea ar putea îmbunătăți memoria, stimulând zone ale creierului precum hippocampusul. Sfatul nostru? Cel mai bine vei afla pe pielea ta dacă rezultatele acestui studiu sunt sau nu reale.

Foto: Pixabay

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com