O reclamă publicată de Kim Kardashian pe Instagram a fost aspru criticată de fani

O reclamă publicată de Kim Kardashian pe Instagram a fost aspru criticată de fani

Multe femei consideră că trupul lui Kim Kardashian este un ideal și ar vrea să arate ca ea. Uneori, mijloacele la care aceste persoane apelează pentru a-și atinge scopul nu sunt deloc sănătoase, iar vedeta pare să alimenteze obiceiurile proaste. De aceea, o reclamă publicată de Kim Kardashian pe Instagram a fost aspru criticată.

Standardele de frumusețe sunt în continuă schimbare, însă, de cele mai multe ori, etalonul este un trup zvelt, tonifiat, fără kilograme în plus. Pentru a ajunge la această formă fizică, este nevoie de multă voință, o viață activă și o dietă sănătoasă (sau, uneori, un metabolism extraordinar de rapid). O reclamă publicată recent de Kim Kardashian pe Instagram a fost criticată tocmai pentru că promovează un drum mai scurt, dar mai nesănătos, pentru a ajunge la forma și kilogramele dorite.

Reclama publicată de Kim Kardashian pe Instagram

Într-o postare plătită de brandul Flat Tummy Co, Kim Kardashian promovează un produs sub formă de acadea care ar avea efect de inhibare a apetitului.

https://www.instagram.com/p/Bi0NTablmo4/?taken-by=kimkardashian

„Guys… @flattummyco tocmai a lansat un nou produs. Este vorba despre acadele de inhibare a apetitului și sunt literalmente incredibile. Acordă primelor 500 de persoane de pe site reduceri de 15%, așa că dacă vreți să vă cumpărați câteva… trebuie să o faceți rapid”, a scris Kim, în textul reclamei de pe Instagram.

Comentariile critice ale fanilor au apărut rapid. „Deci oamenii nu ar trebui să mănânce? Și să se înfometeze? Ce naiba”, „Această reclamă este îngrozitoare și iresponsabilă”, „Din moment ce ești idolul meu, înseamnă că nu ar trebui să mai mănânc niciodată?”, i-au scris internauții.

Motivul pentru care reclama lui Kim Kardashian de pe Instagram a stârnit atât de multe reacții negative a fost explicat pe îndelete de către nutriționistul Maria Marlowe din Manhattan, pentru Vogue US. „Kim este o vânzătoare și un endorser incredibil, și multe tinere femei o urmăresc. Însă această reclamă transmite un mesaj greșit – acela că este rău să îți fie foame, că trupurile noastre trebuie controlate, și că ruta către corpul ideal vine sub formă de bomboane”, a explicat Marlowe.

Mai mult decât atât, produsele care inhibă apetitul nu sunt recomandate pentru persoanele care vor să slăbească, tocmai pentru că ne distrag atenția de la avea o dietă sănătoasă compusă din fibre și alimente bogate în nutrienți care controlează în mod natural apetitul, precum și o rutină constantă de exerciții fizice.

Reclama lui Kim Kardashian de pe Instagram pentru acadele care inhibă apetitul ar putea încuraja tulburări alimentare precum anorexia sau bulimia. Kim Kardashian a recunoscut recent că suferă de dismorfie corporală, lucru care se reflectă inclusiv în această postare care încurajează obiceiurile alimentare nesănătoase cu scopul de a scăpa de kilogramele în plus.

Foto: Hepta

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com