Pot măștile pentru dormit să vindece insomnia?

Îți e foarte greu să adormi și simți că nu te odihnești suficient pe timpul nopții? S-ar putea ca soluția pentru „vindecarea“ insomiilor să fie mai simplă decât ai fi crezut. 

Dacă adormi foarte greu noaptea și nu reusești să pui geană pe geană mai mult de câteva ore, încearcă câteva trucuri despre care se spune că dau roade. În primul rând, fă-ți un program de somn și încearcă să te ții de el. Organismul tău va intra într-un soi de ritm dacă te obișnuiești să te culci și să te trezești la aceleași ore. Evită mesele bogate și cafeina cu câteva ore înainte să mergi la culcare și nu folosi electronicele atunci când ești în pat.

Pe lângă aceste tactici, se pare că un simplu accesoriu precum masca pentru dormit te poate ajuta să devii… o frumoasă adormită. Masca pentru dormit te ajută să ţii la depărtare stimulii vizuali, reducând chiar şi micii fasciculi luminoşi, explică specialistul Michael Breus.

„Noaptea, lumina suprimă producția de melatonină – hormonul care ne ajută să dormim. Asta se întâmplă mai ales atunci când avem de-a face cu lumina albastră, precum cea emisă de televizor, calculator, telefoane mobile sau alte aparate electronice“, spune Robert S. Rosenberg, autorul cărții Sleep Soundly Every Night, Feel Fantastic Every Day. Chiar și lumina de la ceasul digital îți poate afecta somnul.

Masca pentru dormit îți asigură un întuneric total, de aceea poate fi aliatul tău în lupta împotriva insomniei. Tu ai încercat-o?

Foto Shutterstock

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro