Noul ABC al sexului: 13 termeni noi

Când ai avut parte ultima dată de un sexit incitant? Şi cât de repede îţi revii din bangover? Dacă nu ai idee despre ce vorbim este timpul pentru un curs intensiv de… neologisme sexuale.

SEXNOLOGY

Sună aproape SF, nu-i aşa? Ei bine, termenul sexnology defineşte fuziunea dintre sex şi tehnologie iar adepţii acestui curent recurg la diferite obiecte şi invenţii sexuale concepute special pentru a oferi plăcere. Aceste jucării erotice sunt folosite atât de cupluri, cât şi de persoanele singure. Clasicele vibratoare rămân, fără îndoială, cele mai populare dintre ele, însă cei care vor să iasă din zona tradiţională au la dispoziţie o mulţime de instrumente mai puţin obişnuite. 

BANGOVER

Bangover face referire la starea pe care o ai dimineaţa după o noapte intensă de sex, la amorţeala şi febra musculară pe care le resimţi după acele momente incendiare. De la dureri de picioare, de fese şi de spate până la crampe musculare, orice noapte de „antrenament sexual“ îşi pune amprenta asupra corpului tău. Nu îţi face griji, pentru că, la fel ca în cazul sportului, bangover-ul va dispărea destul de repede dacă practici această activitate (atât de plăcută, am adăuga noi) în mod constant. Fizicul tău de-abia acum se obişnuieşte.

CORGASM

Spre deosebire de orgasmul tradiţional, femeile pot atinge corgasmul în urma exerciţiilor fizice. Ba chiar există câteva mişcări specifice care lucrează şi stimulează muşchii abdomenului şi care pot induce corgasmul. La fel de utile în acest sens se pare că sunt şi ciclismul, yoga sau spinning-ul. Nu-i aşa că acum te vei mobiliza să mergi mai des la sală? Intensitatea şi modul în care faci anumite exerciţii fizice pot accelera producerea unui corgasm, aşa că este timpul să începi să te perfecţionezi la acest capitol.

SHAGBAG

Dacă știi că există posibilitatea să închei ziua la el acasă (sau, mai bine spus, la el în pat), atunci este bine să ai pregătită această geantă cu o mulţime de lucruri indispensabile (haine şi lenjerie de schimb, periuţă de dinţi, perie, demachiant și cremă de faţă, gumă de mestecat, prezervative și tot ce crezi că ar mai fi necesar în cazul în care nu ţi-ai petrece noaptea la tine acasă). Dacă trebuie să ajungi a doua zi la serviciu sau nu dorești ca cineva să afle despre aventura ta… incitantă, un shagbag te va ajuta să faci faţă oricărei situaţii. Până la urmă, n-ar fi deloc plăcut să vină șefa ta la tine și să-ţi atragă atenţia: „Ia uite! Porţi aceleași haine ca ieri. Și părul tău e cam ciufulit.“


'Sex and Lucia' Movie Stills
SEXETARIENI

Da, există persoane pentru care dieta vegetariană merge mână în mână cu activităţile sexuale. Sexetarienii refuză să aibă relaţii intime cu partenerii care obișnuiesc să consume alimente de origine animală. Aceștia susţin că, datorită regimului lor vegetarian, sunt mai puţin predispuși la boli precum diabet sau obezitate și, în consecinţă, au mai multă energie. Ok, putem fi de acord până la un punct, dar ce se întâmplă dacă te îndrăgostești de un bărbat incredibil, care te iubește și te face să zâmbești în fiecare clipă, dar care, ghinion, nu este vegetarian? Ai renunţa la el doar pentru că adoră hamburgerii? Să sperăm că nu, pentru că nouă ni se pare un trend exagerat.

FLEXISEXUAL

Termenul desemnează femeile sau bărbaţii heterosexuali care mai au, din când în când, o aventură cu persoane de sex opus. Nu vorbim aici despre lesbiene, homosexuali, nici măcar despre bisexuali: pur şi simplu, sunt persoane curioase, care vor să încerce lucruri noi. Iar pentru a înţelege mai bine noţiunea, gândeşte-te la modelul Cara Delevingne şi la cântăreaţa Selena Gomez, care au experimentat câteva momente „flexisexuale“ vara trecută, pe un iaht în Saint-Tropez. S-au sărutat, s-au îmbrăţişat, au făcut duş împreună şi ne-au lăsat cu o nedumerire: a fi flexisexual este un trend pasager sau reprezintă o etapă prin care trebuie să treacă orice individ la un moment dat?

FOXY BIKINI

Sună extravagant, nu-i așa? Ei bine, foxy bikini este ultima tendinţă în materie de coafură inghinală. Ce reprezintă ea? În primul rând, epilarea totală a zonei genitale. Dar asta nu este tot. Urmează aplicarea părului de vulpe, vopsit în diferite culori. Unde s-a inventat această excentricitate? La un salon de înfrumuseţare din New York, numit Completely Bare (www.completelybare.com). Și ca să nu existe probleme cu activiștii PETA (n.red. People for the Ethical Treatment of Animals, cea mai cunoscută organizaţie care susţine drepturile animalelor), părul aplicat este 100% artificial. Un alt trend al momentului este procedura vajazzle, care presupune epilarea definitivă a zonei pubiene și, ulterior, acoperirea acesteia cu cristale Swarovski.

1963 - Beach Party - Movie Set

FOOTJOB

Denumirea vorbeşte de la sine, footjob se referă excitarea partenerului, oferindu-i acestuia un masaj erotic folosind picioarele. O tehnică ce poate ţine oricând locul preludiului, footjob-ul este uşor de practicat în multe locuri. Deşi nu este o metodă des întâlnită, reprezintă o alternativă interesantă la vechile trucuri de stimulare a dorinţei sexuale. Iar dacă ai nevoie de mai multe detalii despre footjob, Eva Longoria exemplifică această tehnică într-unul dintre episoadele serialului Desperate Housewives.

PRECOP

În mod sigur şi tu te-ai gândit, măcar o dată, cum ar fi să petreci o noapte pasională cu acel prieten superdrăguţ, superhaios şi superatractiv cu care te înţelegi atât de bine. Precop este noul termen care defineşte un prieten cu beneficii, beneficii sexuale, ca să ne înţelegem. Iar dacă ai urmărit filmele care au pornit de la un scenariu de acest fel (No Strings Attached, Friends with Benefits), ştii deja că o relaţie bazată exclusiv pe sex este doar aparent lipsită de complicaţii. Intimitatea poate genera confuzie adesea. Acolo unde unul poate vedea iubire, celălalt poate vedea doar sex. Iar dacă sentimentele sunt contradictorii şi nu lămuriţi lucrurile de la bun început, pe termen lung, prietenia voastră va fi afectată serios.

PEGGING

Are un nume destul de ciudat, însă pegging-ul nu reprezintă altceva decât sexul anal… inversat. Există femei care îşi doresc să deţină rolul masculin într-o relaţie şi care folosesc diferite instrumente pentru a-l penetra pe bărbat. În acest fel, ele experimentează un sentiment de putere, de dominaţie şi siguranţă. Dar pegging-ul nu este dorit numai de femei. Sunt şi bărbaţi care au o astfel de fantezie, care vor să îşi testeze limitele şi să încerce să iasă din zona lor de confort în dormitor.

u_files_store_6_334644

EFECTUL COOLIDGE

Sau, mai amplu spus, efectul produs de dorinţa de a avea un nou partener (sau o nouă parteneră în cazul bărbaţilor, mai ales că ei sunt sunt atraşi din punct de vedere sexual de noi femei de fiecare dată, chiar şi atunci când au deja o relaţie). De fapt, efectul coolidge este unul dintre principalii factori ai infidelităţii în cuplu. Atunci când plictiseala şi monotonia intervin, orice relaţie are de suferit. Şi, treptat, apare dorinţa de a evada din rutină, de a încerca şi alte lucruri şi de a găsi noi parteneri.

SEXIT

Iar dacă am vorbit despre efectul coolidge, îţi oferim şi o soluţie să îl eviţi. După cum probabil îţi imaginezi deja, sexit face referire la o escapadă romantică şi spontană cu partenerul tău. Un sexit are la bază o puternică dorinţă de a face sex cu el, de a evada în braţele sale şi de a uita de restul problemelor. În plus, din când în când, o astfel de aventură se poate dovedi benefică pentru relaţia voastră. Ia-l prin surprindere şi propune-i o excursie de câteva zile într-un loc liniştit, în care nu aţi mai fost până acum. Doar voi doi, fără zgomotul maşinilor, fără telefoane care sună încontinuu, fără sute de e-mail-uri la care trebuie să răspundeţi urgent.

MANTSY

Simţi o dorinţă explozivă şi urgentă de a face sex? Atunci mantsy este un cuvânt care ţi se potriveşte, pentru că descrie o stare intensă de excitaţie. Sigur, ar fi de preferat să nu te confrunţi cu astfel de dorinţe atunci când eşti într-un loc public sau chiar la birou (doar dacă nu cumva ai un coleg care „suferă“ de aceeaşi problemă şi te gândeşti că ar fi o idee bună să vă „vindecaţi“ reciproc). Ştim că Samantha Jones din Sex and the City făcea ca totul să pară firesc, dar, în realitate, izbucnirile mantsy nu apar întotdeauna în cel mai bun moment.

Foto Northfoto

Tags:
roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro