Cum să depășești frica și să construiești o carieră de vis

Dacă printre activitățile tale zilnice de la job se numără și visatul cu ochii deschiși despre cum ai pleca în lume, poate că a venit timpul pentru o schimbare.

Pentru majoritatea dintre noi, gândul că trebuie să facem o schimbare majoră poate fi cu adevărat terifiant, în special atunci când aceasta ar putea să aibă efecte negative asupra stabilității financiare. Frica este un sentiment absolut normal, dar acesta nu ar trebui să te oprească să treci dincolo de limitele zonei de comfort. Dacă și tu simți că ai avea nevoie de o schimbare de ordin prefesional, dar nu ai curajul să faci pașii necesaro, inspiră-te din sfaturile noastre și construieste-și o carieră de vis.

Descoperă-ți pasiunile
Poate că cel mai important lucru pe care îl poți face pentru propria persoană este să identifici care îți sunt pasiunile și ce lucruri te fac să îți menții curiozitatea și motivația. Dacă aceasta ar fi ultima ta zi, ce ți-ar plăcea să faci? Evită să te agăți de lucrurile la care ești talentată, pentru că acest element nu este nicidecum un indiciu pentru succes și nu îți poate garanta că vei fi tot timpul motivată. Ieși din rutină și întreabă-te de ce faci anumite lucruri.

Urmează-ți instinctul
Cu siguranță, cunoști acest sentiment, rezultat al unui proces evoluționar, instinctul există pentru a te avertiza despre un eventual pericol. Dar, o altă misiune a acestuia este să te anunțe despre lucrurile care te interesează și care te vor ajuta să fii mai fericită.
De asemenea, încearcă să îți concentrezi atenția asupra micilor detalii din viața de zi cu zi care te fac să zâmbești sau pe care le aștepți. Aplică acest procedeu și în viața profesională și vei observa cum această schimbare minoră te va face să descoperi oportunități noi.

Păstrează-ți speranța
În vreme ce este bine să vizualizezi lucrurile care urmează să se întâmple și să îți imaginezi doar rezultate pozitive, sfatul nostru este să nu elimini cu totul din imaginea de ansamblu eventuale obstacole. Identificarea greutăților va ajuta subconștientul tău să caute soluțiile potrivite și calea către succes. În plus, unul dintre primii pași în calea spre succes este diferențierea între vreau și trebuie. În cazul lucrurilor pe care vrei cu adevărat să le faci, secretul este că le vei realiza cu mai mare ușurință și bucurie. Înconjoară-te și de persoane care au interese similare și observă acțiunile acestora, îți va fi mai ușor să îți atingi scopurile.

Foto: outnow.ch

Natalia Muntean
natalia.muntean@ringier.ro