Cum îţi pot schimba viaţa 25 de minute

Vrei să îţi organizezi mai bine timpul liber într-un mod eficient? Îţi împărtăşim noi câteva trucuri.

25 de minute înseamnă atât de multe lucruri – drumul de acasă până la serviciu, statul la coadă într-un magazin, chiar şi momentele în care cădem pe gânduri şi uităm să mai facem altceva. Sunt 25 de minute în care am putea face o mie de lucruri utile, dar pe care le pierdem fără să ne dăm seama. Ce poţi face în acest interval?

  1. Nu pleca de-acasă fără o carte. Nu alege una voluminoasă, pe care să nu o poţi lua în geantă. În metrou, în taxi, în pauza de masă, timpul va trece mult mai repede în compania unei lecturi simpatice. În plus, atunci când citeşti o carte, pătrunzi într-un nou univers şi reuşeşti să te detaşezi de tot ce se întâmplă în jur. Şi doar ştim că, uneori, un moment de detaşare şi relaxare este tot ce ne trebuie.
  2. Fă sport în fiecare zi. Lăsând la o parte beneficiile pe care le are asupra siluetei noastre, sportul contribuie la eliberarea de endorfine, adică acele substanţe care ne fac să ne simţim mai bine şi chiar mai fericite. Crezi sau nu, 25 de minute de mişcare în fiecare dimineaţă reprezintă reţeta ideală pentru o zi fabuloasă, în care tu te vei simţi energică şi plină de încredere. Punem pariu că vei fi de neoprit?
  3. Descoperă hobby-ul care ţi se potriveşte. Ai sentimentul că pierzi o mulţime de timp făcând… nimic? Un hobby te va ajuta să îţi canalizezi energia şi creativitatea către ceva util. Eşti pasionată de scris? Fă-ţi un blog şi împărtăşeşte-le şi celorlalţi ideile tale. Cine ştie, poate vei ajunge la fel de populară precum Carrie Bradshaw. Îţi place să găteşti? Experimentează în fiecare zi o reţetă nouă. Nu ai nicio scuză pentru a nu face ceea ce îţi place cu adevărat.
  4. Ajută-i pe cei din jurul tău. Nu e deloc dificil să fii drăguţă cu ceilalţi, iar ei vor aprecia sprijinul acordat. Fie că îţi ajuţi un coleg să-şi termine proiectul mai repede sau o asculţi pe prietena ta care a trecut printr-o despărţire dureroasă, trebuie să ştii că fiecare mic gest contează. Şi fii convinsă, faptele tale nu vor fi niciodată uitate.
  5. Ia o pauză atunci când te simţi copleşită. Iar această regulă nu este valabilă numai la locul de muncă, ci în orice situaţie. Înainte să acţionezi impulsiv sau să ceri şi mai mult de la tine, gândeşte-te că s-ar putea să regreţi mai târziu. Dacă simţi că ai o problemă căreia nu îi faci faţă (o ceartă serioasă cu iubitul, un proiect imposibil de finalizat la timp), nu trebuie să te enervezi (ştim, e foarte greu să te abţii), pentru că nu vei rezolva absolut nimic. Ia o pauză de câteva minute şi gândeşte-te la un lucru care te face fericită. După ce te vei calma, vor apărea şi soluţiile pentru problemele tale (poate că nici nu sunt atât de grave pe cât le consideri tu).

Foto: WWD/Kyle Ericksen, Ethan Palmer

Adriana Matei
contact@misshypewit.com