Cum arată ecuaţia fericirii?

„Atâta vreme cât există cafea pe lume, cât de rele ar putea fi lucrurile?!“, spune unul dintre citatele mele favorite. Şi pe bună dreptate! Adaugă listei câteva melodii care te fac să dansezi până-n zori, seriale superamuzante şi poveşti inspiraţionale şi zău că orice zi grea se va transforma într-una însorită.

„Atâta vreme cât există cafea pe lume, cât de rele ar putea fi lucrurile?!“, spune unul dintre citatele mele favorite. Şi pe bună dreptate! Adaugă listei câteva melodii care te fac să dansezi până-n zori, seriale superamuzante şi poveşti inspiraţionale şi zău că orice zi grea se va transforma într-una însorită.

Nu o să vă păcălesc: nu am fost dintotdeauna o persoană pozitivă. Ştiţi voi, dintre acelea care întâmpină orice zi cu zâmbetul pe buze, care vede mereu partea plină a paharului şi care citează cu orice ocazie din Secretul (cartea sau filmul, cine mai ţine cont?!). Mi s-a întâmplat nu de puţine ori să îmi petrec weekendurile cu jaluzelele trase doar pentru că aveam o zi proastă, am bifat câteva reprize de plâns la birou, mă enervez în continuare teribil când oamenii întârzie, asta ca să nu mai spun că orice zi caniculară mă transformă într-un mic arici irascibil. Cu toate acestea de-a lungul anilor mi-am dezvoltat un mic plan de combătut tristeţile şi melancoliile, plin cu o mulţime de lucruri simple şi simpatice care îmi aduc negreşit zâmbetul pe buze. Eşti curioasă să-l afli?

Legile unui psihic puternic
E important să îţi construieşti o atitudine pozitivă treptat şi în mod constant. Pentru asta trebuie să ştii bine care sunt lucrurile care merg bine în viaţa ta (şi să continui să le acorzi atenţia cuvenită) şi care sunt acelea pe care vrei să le îmbunătăţeşti.

  1. Fii recunoscătoare pentru ceea ce ai O casă frumoasă, un iubit minunat, un job care-ţi oferă satisfacţii – sau o nouă pereche de pantofi: ar trebui să fii conştientă de cât de norocoasă eşti că le ai în acest moment în viaţa şi să le preţuieşti aşa cum trebuie.
  2. Descoperă noi oportunităţi şi bucură-te de ele. Fie că alegi o nouă oră la sală, că mergi la un nou curs, că-ţi descoperi o pasiune, că accepţi să pleci într-o călătorie neplanificată, nu spune „nu“ niciunei posibilităţi care te-ar putea inspira.
  3. Fii tolerantă, atât cu tine cât şi cu ceilalţi. Când întâlneşti pe cineva nou acordă-i şansa de a-l cunoaşte înainte să-ţi formezi o părere despre el şi nu critica oamenii cu care nu ai intrat vreodată în contact.
  4. Acceptă că uneori nu deţii controlul asupra situaţiei. Străduieşte-te să duci la bun sfârşit tot ceea ce ţine de tine iar apoi lasă lucrurile să se aşeze de la sine. Nu te frământa pentru lucrurile pe care nu le poţi schimba. 
  5. Sărbătoreşte-ţi succesul în aceeaşi măsură în care ai face asta pentru un prieten bun. E o modalitate perfectă de a te motiva pe mai departe şi de a-ţi da un plus de încredere în tine.

5 lucruri care ne aduc negreşit zâmbetul pe buze
De la cărţi la muzică, de la poze simpatice la filmuleţe haioase, iată cinci lucruri care ne fac să zâmbim (sau să râdem cu gura până la urechi) oricât de posomorâte am fi.

1.      Melodiile inspiraţionale Există câteva cântece care ne scot din apatie orice ar fi. Din când în când, recunoaştem că facem playback pe: The Best (Tina Tuner), I Want to Break Free şi We are the Champions (Queen), Get Lucky (Daft Punk ft. Pharrell Williams), Postcards from Italy (Beirut) sau Coming up easy (Paolo Nutini).

2.      Serialele noastre de comedie favorite Orice episod din Modern Family, Friends, The Bing Bang Theory, Seinfeld şi How I Met Your Mother are puterea de a şterge total orice supărare pe care am fi acumulat-o de-a lungul întregii zile.   

3.      Pozele cu animăluţe simpatice Doar uită-te în ochii simpaticului căţel Boo, la feţele atât de haioase ale lui Grumpy Cat sau la pozele artistice ale pisicii lui Lagerfeld, Choupette. Printre patrupedele devenite staruri pe internet se mai numără căţelul Digby Van Winkle, pisoiul Colonel Meow, căţelul Pirate Pug Jack sau ariciul Darcy The Flying Hedgehog: caută-le degrabă pe Instagram!)      

4.      Scurt metrajele de animaţie O vizionare ad-hoc a filmuleţului Despicable Me – Banana  la ora prânzului va stârni cele mai zgomotoase hohote de râs. La fel şi filmuleţele Monsters Inc.

5.       Cărţile care te ajută să deconectezi total: fie ele de aventuri, care să te ţină cu sufletul la gură (cele o mie de volume din Urzeala Tronurilor au făcut ravagii printre prietenii noştri) sau de călătorii ((Peter Mayle, autorul minunatelor cărţi despre Provence tocmai a mai scos o carte fermecătoare, Hoţul de vinuri).

Ingredientele secrete ale unui psihic puternic?
O atitudine care să te ajute să faci faţă oricărei provocări.
De cele mai multe ori ne lăsăm afectate mai tare de felul în care privim evenimentele din viaţa noastră decât de evenimentele în sine. Cum schimbăm asta? Ne repetăm câteva enunţuri care să ne ajute în timp să ne schimbăm atitudinea:

  • E cu mult mai important să fii bun cu ceilalţi decât să ai dreptate.
  • Nu lăsa ca eşecurile sau greşelile să îţi deturneze scopul final.
  • Cele mai multe lucruri nu trebuie luate personal.
  • Umorul este cel mai bun remediu pentru orice problemă.

„Nu vei vedea vreodată un curcubeu dacă vei privi mereu în jos“, spunea Charlie Chaplin. Iar Dalai Lama ne îndeamnă: „Alege să fii optimist, te vei simiţi mai bine“

5 vedete îţi dezvăluie secretele fericirii lor
Există femei pe care le admirăm pentru optimismul şi atitudinea de învingătoare pe care o transmit. Care sunt trucurile lor?

Oprah Winfrey, Isabel Lucas şi Eva Longoria

Eva Longoria: „Oamenii cred că sănătatea ţine doar de chestiunile de ordin fizic, dar pentru mine are legătură cu mult mai multe lucruri… Încerc să am o atitudine pozitivă mereu – sunt o optimistă pentru totdeauna.“
Isabel Lucas: „În viaţa personală şi profesională caut adesea să fac faţă provocărilor, să îmi înfrunt fricile şi să ies din zona mea de confort.“
Oprah Winfrey: „Cea mai mare descoperire a tuturor timpurilor este că o persoană îşi poate schimba viitorul doar schimbându-şi atitudinea.“
Maya Angelou: „Dacă ceva nu îţi place, schimbă-l. Dacă nu îl poţi schimba, atunci schimbă-ţi atitudinea în privinţa lui. Dar orice ar fi, nu te plânge!“
Kelly Brooks: „Pe când aveam 20 de ani, îmi amintesc că mă simţeam mereu nesigură şi nu ştiam ce să zic sau cum ar trebui să mă comport. Pe an ce trece simţi însă că acea anxietate începe să dispară şi te simţi mai bine în pielea ta, mai liberă şi mai încrezătoare în forţele proprii.“
Jessie J: „Viaţa nu ar trebui să fie uşoară. Dacă e prea uşoară atunci e şi plictisitoare. Trebuie să perseverezi în continuu şi să crezi în tine pentru că dacă tu nu crezi în tine atunci nimeni nu o va face.“

Miranda Kerr

Miranda Kerr, regina atitudinii pozitive
O admiri pentru familia ei minunată (supermodelul este căsătorit de trei ani cu actorul Orlando Bloom cu care are un băieţel, Flynn de doi ani) şi desigur pentru frumuseţea ei răpitoare. Dar Miranda Kerr ne-a cucerit de-a lungul timpului şi cu o atitudine relaxată şi optimistă şi cu un zâmbet molipsitor. Vrei să îi urmezi exemplul? Modelul de 30 de ani a publicat la finalul anului trecut cartea Treasure Yourself: Power Thoughts for My Generation, o colecţie de gânduri, amintiri şi lecţii care să te inspire şi pe tine, alături de fotografii superbe, trucuri şi citate inspiraţionale din cărţi semnate de Louise L. Hay, Deepak Chopra and Wayne W. Dyer. Şi Miranda nu este singura vedetă care are la activ o astfel de carte! Jessica Alba a lansat şi ea de curând volumul The Honest Life: Living Naturally and True to You: un jurnal în care Jessica îşi dezvăluie trucurile pentru o viaţă sănătoasă şi fericită. 

Foto: Mark Leibowitz, www.outnow.ch, Northfoto