Cinci sfaturi pentru un zbor cu avionul fără probleme

Zborul cu avionul poate fi, pentru multe dintre noi, o experienţă destul de… neplăcută. Decolările şi aterizările ne pot da adevărate emoţii, iar teama de înălţime se poate intensifica subit. Fără îndoială, toate aceste lucruri ne pot crea o senzaţie de disconfort. Iar dacă ne pregătim de vacanţă, cu siguranţă nu ne dorim să o începem cu un zbor agitat. Din acest motiv, ţi-am pregătit câteva trucuri utile pentru o călătorie cu avionul mult mai… plăcută.

  1. Întăreşte-ţi sistemul imunitar cu cel puţin trei zile înainte de zbor. Încearcă să consumi cât mai multe vitamine (complexul de vitamine B şi C), dar şi câteva capsule de echinaceea, care contribuie la fortifierea sistemului imunitar. În avion, aerul este mai uscat, motiv pentru care expunerea la germeni şi bacterii este mult mai mare. În aceste condiţii, nu strică să îţi iei câteva măsuri de siguranţă din timp.
  2. Fă-ţi câteva provizii pentru drum. În primul rând, mâncarea servită în avion nu este tocmai foarte diversificată şi, de asemenea, există riscul să să nu îţi placă meniul. În al doilea rând, preţurile sunt destul de mari, aproape duble (pe zborurile care nu au mese incluse). Cel mai bine ar fi să îţi iei la tine câteva batoane cu proteine, fructe sau o salată. Sunt alimente uşoare, care te vor ajuta să îţi menţii energia pe tot parcursul zborului.
  3. Întinde-ţi picioarele cel puţin o dată la 30 de minute. În avion, şansele de coagulare a sângelui sunt mai mari, deoarece spaţiul este mic şi nu prea ne putem mişca. Acest fenomen e foarte periculos deoarece afectează irigarea sangvină a inimii, a plămânilor şi a altor organe. Mişcă-te cât poţi de mult, nu îţi incrucişa picioarele şi vei vedea că, la coborârea din avion, nu vei mai avea acea senzaţie de amorţeală.
  4. Evită alcoolul şi băuturile care conţin cofeină, pentru că nu vor face decât să te deshidrateze, iar aerul din avion este oricum foarte uscat. Alege, în schimb, un ceai din plante. Cel de muşeţel, în special, te ajută să te hidratezi eficient şi chiar să te relaxezi, mai ales dacă zborurile cu avionul îţi dau emoţii.
  5. Ia-ţi cu tine căştile, perna şi pătura, mai ales dacă zborul tău durează câteva ore bune. Deşi aproape toate companiile aeriene îţi pun la dispoziţie aceste lucruri, este mai sigur să te bazezi pe ale tale. În plus, te vei simţi mult mai confortabil cu obiectele care îţi sunt familiare.

Foto: outnow.ch

Bogdan Galca
bogdan.galca@ringier.ro