Ce dezvăluie obiceiurile tale pe rețelele sociale despre tine

Un studiu recent publicat în The Journal Personality and Individual Differences a analizat ce dezvăluie postările de pe rețelele de socializare despre personalitatea noastră. Ești curioasă care a fost verdictul?

Dacă până acum ai crezut că utilizatorii care își expun non-stop viața personală pe rețelele de socializare sunt niște nascisiști cronici, studiul a reușit să demonstreze că obiceiurile noastre pe Instagram, Facebook sau Twitter nu sunt neapărat ceea ce credem.

Rezultatele studiului au arătat că anumite subiecte sau statusuri postate dezvăluie trăsături de caracter. Spre exemplu, o persoană pozitivă este tentată să distribuie tot ce vede pe rețelele de socializare și mai ales să publice informații despre viața sa socială (petreceri sau întâlniri cu prietenii). Narcisiștii, pe de altă parte, postează numai evenimente legate de succesele sau de reușitele lor precum o recompensă sau o promovare la locul de muncă. Mai există și persoanele cu puțină stimă de sine care mizează mai mult pe un conținut legat de viața lor sentimentală. Ele spun că folosesc rețelele de socializare pentru a se exprima liber și a spune o poveste.

Like-urile te dau de gol ?

De altfel, cercetătorii au creat un algoritm capabil să prezică personalitatea unui utilizator Facebook bazându-se numai pe like-urile acordate diferitelor postări. Se pare că rezultatele sunt mai precise decât părerile celor apropiați persoanei respective. De fapt, dorind să ascundem cine suntem cu adevărat, dezvăluim mai degrabă o mare parte din personalitatea noastră.

Foto: Hepta

 

 

tofan.diana
tofan.diana@glamour.ro