9 lucruri care te fac fericită

Da, te poţi simţi grozav în fiecare zi, trebuie doar să faci câteva lucruri simple. Îţi spunem noi nouă dintre ele. 

  1. Dansează Dintre toate felurile de mişcare pe care le poţi face, dansul este cel care îţi va ridica cel mai mult nivelul de endorfine. Motivul este unul simplu: combinaţia câştigătoare dintre exerciţiul fizic plăcut şi amuzant, muzica veselă care este un factor de bună dispoziţie şi contactul fizic cu cei de lângă tine.
  2. Respectă reţeta fericirii Există psihologi care afirmă că la fiecare emoţie negativă trebuie să ai trei pozitive, pentru a fi cu adevărat fericită. Aşa că gândeşte-te în fiecare zi la trei lucruri bune din viaţa ta, indiferent cât de nesemnificative par, pentru a-ţi începe ziua excelent. Da, chiar şi faptul că rochia pe care o porţi în ziua aceea arată senzaţional poate fi unul dintre ele.
  3. Uită-te câteva minute la ceva albastru Cercetătorii de la Universitatea Sussex au descoperit că atunci când ne uităm la culoarea albastră, undele noastre cerebrale indică un nivel crescut de fericire. Este îngrozitor de înnorat afară şi privitul cerului nu te ajută? O bluză albastră poate salva situaţia. Sau măcar o ojă în acestă nuanţă va fi suficient pentru a-ţi schimba radical ziua.
  4. Bucură-te de un parfum Studiile au arătat că, atunci când eşti înconjurată de o aromă plăcută, scade semnificativ nivelul de anxietate. Cele mai benefice mirosuri sunt cele de iasomie, trandafir, lămâie şi lavandă. Ştii că vei avea o zi îngrozitoare la birou? Dă-te cu un parfum care conţine unul dintre aceste ingrediente şi cele mai tensionate momente ale zilei vor dispărea ca prin farmec.
  5. Cumpără-ţi o pereche de căşti de calitate Asfel nu vei auzi nimic din ceea ce se întâmplă la birou, te vei bucura de muzica preferată, motiv în plus de bună dispoziţie, şi vei citi în linişte pe drumul de acasă până la birou (pe care îl faci cu transportul în comun). Chiar merită să dai mai mulţi bani pentru confortul tău psihic.
  6. Gândeşte-te la lucrurile la care eşti bună Dacă ai impresia că lucrurile stagnează în proiectul la care lucrezi, sau că nu te mai descurci la birou atât de bine cum o făceai altădată, găseşte trei lucruri la care ştii că eşti foarte bună. Acestea te vor ajuta să te focusezi mai bine pe ceea ce ai de făcut şi să foloseşti experienţa pentru a rezolva eficient din sarcinile de la job.
  7. Fă o listă cu lucrurile pentru care eşti recunoscătoare Nu-ţi da ochii peste cap exasperată, lucrul ăsta chiar funcţionează. Fă asta în fiecare seară înainte de culcare şi starea în care adormi va fi una mult mai bună. Pe termen lung te va ajuta să ai un somn mai odihnitor (oricum, este mai bine să te gândeşti înainte de culcare la orice altceva decât la grijile de la birou) şi, automat, vei avea o stare de bine generală.
  8. Lista cu chestii de făcut trebuie să fie scurtă Creierul nostru poate procesa doar cinci lucruri pe care trebuie să le facem înainte de a deveni excesiv de stresat şi a începe să uităm. Aşa că păstrează-ţi lista cu task-urile  de îndeplinit într-o zi cu maximum cinci elemente sau chiar mai puţin, pentru eficienţă maximă şi pentru a nu acumula un nivel ridicat de stres.
  9. Învaţă să spui «nu» Prietena ta cea mai bună are nevoie de tine şi eşti acolo pentru ea, indiferent de ce probleme ai şi tu, şeful tău vrea să rămâi peste program şi tu ai întâlnire cu un amic drag pe care nu l-ai mai văzut de un car de ani, iubitul tău vrea să staţi în casă sâmbătă seara pentru că este nu ştiu ce meci important şi nu vrea să îl piardă. Când vine vorba despre mulţumit oamenii din jurul tău, trebuie să stabileşti noi limite şi să te ţii de ele. Atunci vei fi mai fericită şi cei din jurul la tău, la fel.

Foto: David Oldham

Adriana Matei
contact@misshypewit.com