9 lucruri care ne enervează pe Facebook

Pentru că de 10 ani ne-a invadat viaţa şi ne-a controlat relaţiile sociale, facem şi o listă cu ceea ce (încă) ne enervează pe cea mai populară reţea de socializare.

Pentru că de 10 ani ne-a invadat viaţa şi ne-a controlat relaţiile sociale, facem şi o listă cu ceea ce (încă) ne enervează pe cea mai populară reţea de socializare.

  1. Statusurile persoanelor care ţin morţis să anunţe pe Facebook ce fac în fiecare clipă. „La film…” – Foarte bine, vizionare plăcută! „Citesc o nouă carte…” – Minunat, dar cum citeşti dacă stai pe Facebook? „Tocmai am gătit… ” – Incredibil, este o performanţă greu de egalat, DAR nu ne pasă! Şi exemplele pot continua.
  2. Selfie-urile. OK, chiar şi Barrack Obama este protagonistul unui selfie, dar când acestea bombardează Facebook-ul în fiecare zi, în fiecare oră, în fiecare minut, deja devine enervant. În plus, de ce ai posta atât de multe poze care arată aproape întotdeauna la fel?
  3. Mesajele în lanţ. E adevărat, sunt din ce în ce mai puţine în ultima vreme, dar încă nu au dispărut. „Dacă dai acest mesaj mai departe, vei avea o viaţă fabuloasă, o carieră de invidiat, o casă la malul mării, zece maşini, un yacht, un avion personal, Brad Pitt o va părăsi pe Angelina Jolie pentru tine, iar Beyoncé îţi va deveni cea mai bună prietenă“. Sună tentant, nu-i aşa?
  4. Notificările jocurilor. Un lucru este cert: jocurile de pe Facebook nasc monştri. Fiecare dintre noi a avut, la un moment dat, o plăcere vinovată, fie că se numea Farmville sau Candy Crush, dar sutele de notificări pe care le primeam zi de zi erau de-a dreptul enervante.
  5. Pozele de tip „prognoză meteo“. Cad trei fulgi de nea, automat apar pe Facebook o sută de imagini cu cei trei fulgi. Afară fulgeră, toată lumea îşi pune în evidenţă măiestria în ale fotografiei şi sufocă Facebook-ul cu instantanee apocaliptice. Da, foarte inspirat.
  6. Dramele sentimentale. Pare greu de crezut, dar Facebook-ul nu îţi rezolvă problemele din viaţa personală, care, oricum, nu interesează pe nimeni. Poţi scrie rânduri întregi despre neîmplinirile tale, însă ele vor fi tot acolo şi după ce le vei posta.
  7. Pozele festive care apar de Paşte, Crăciun sau orice altă sărbătoare în care eşti etichetat tu alături de o mie de alte persoane.  Pe lângă inocentele urări de bine, explozia de notificări enervante este garantată.
  8. Cererile de prietenie trimise de tot felul de dubioşi cu nume de roboţi. Oricât de multe restricţii ai avea, este imposibil să nu te trezeşti cu un Rose Cyborg dornic să vă împrieteniţi pe Facebook.
  9. Fotografiile în care toată lumea a ieşit prost, mai puţin cel sau cea care le-a postat. E de înţeles că fiecare încearcă să se pună într-o lumină cât mai bună (mai ales pe Facebook), dar nu este tocmai bine să profiţi de cei surprinşi în ipostaze care nu le fac cinste.

Foto: Northfoto