8 paşi simpli către o viaţă mai fericită

Poate că fericirea pare în ziua de azi o utopie, dar tocmai pentru că avem atât de multe lucruri de făcut, uităm să ne mai bucurăm de lucrurile mărunte. Paşii către o viaţă perfectă nu sunt înscrişi într-o reţetă standard, dar noi credem că următoarele sfaturi pe care le-am pregătit, ne pot ajuta pe fiecare să zâmbim mai des.

Poate că fericirea pare în ziua de azi o utopie, dar tocmai pentru că avem atât de multe lucruri de făcut, uităm să ne mai bucurăm de lucrurile mărunte. Paşii către o viaţă perfectă nu sunt înscrişi într-o reţetă standard, dar noi credem că următoarele sfaturi pe care le-am pregătit, ne pot ajuta pe fiecare să zâmbim mai des.

  1. Hidratează-te Studiile ne arată faptul că un consum ridicat de lichide facilitează digestia şi ne asigură un nivel mai mare de energie! Se pare că şi pielea are doar de câştigat, căci va avea o strălucire aparte. Este recomandat să bem zilnic măcar jumătatea greutăţii noastre în litri, deci, dacă ai 60 de kg, bea 3 litri de lichide pe zi.
  2. Legumele sunt aliatul tău Crude, fierte, în smoothie-uri, sotate sau la cuptor- indiferent cum vrei să le mănânci, sunt o sursă foarte bună de nutrienţi ce te vor ajuta să scapi de toxine. Sunt vitale pentru sistemul imunitar, căci conţin fibre care ajută organele să funcţioneze la randament maxim. Începe-ţi ziua verde! Pune în blender două mâini de baby spanac, un avocado bine copt, un morcov, sucul de la o lămâie şi mixează-le! Adaugă şi două linguriţe de miere, dacă preferi un gust mai dulceag.
  3. Citeşte ingredientele  Dacă un produs este fără grăsime sau are un conţinut scăzut de calorii, nu înseamnă că te va ajuta să slăbeşti. Iar regula este valabilă şi invers: nu toate produsele care conţin grăsime vor face acul cântarului să o ia razna. O regulă simplă spune că dacă nu poţi pronunţa un ingredient, atunci cu siguranţă organismul tău nu va reuşi să îl includă în digestie. Deci fiţi atente şi la ingrediente, nu doar la aportul caloric, iar corpul vostru vă va iubi!
  4. Meditează  Eşti mereu pe fugă şi nu ai niciodată timp pentru tine în adevăratul sens al cuvântului. De când nu te-ai mai relaxat fără să faci absolut nimic? Poate că ar fi momentul să pui toate gadget-urile pe silent, să laşi puţin deoparte proiectele pentru job şi să-ţi acorzi măcar un minut în care să respiri uşor. Poate că nu multe se pot schimba în aceste secunde, dar sigur te vei simţi revitalizată şi dornică de a ieşi din rutina care te acaparează. Deschide larg geamurile şi pune la maxim melodia ta preferată. O glam girl are nevoie şi de momentele ei, nu?
  5. Transpiră În parc, pe terenul de tenis, sau în sală. Trebuie să faci cel puţin 30 de minute de efort zilnic. Te poţi înscrie la un curs de zumba ce are un program fix (astfel nu vei fi tentată să îl abandonezi), sau poţi chiar să faci turul oraşului cu bicicleta. Adoptă un outfit mai sport şi ia-ţi geanta de sală cu tine şi la job, pentru că astfel vei fi pe jumătate pregătită să te antrenezi odată ce îţi termini programul!
  6. Odihneşte-te Somnul reprezintă un pas important spre o viaţă fericită. Spun asta pentru că te reîncarcă şi îţi dă energie atât ţie, cât şi celulelor, care trebuie să se renegereze. Deci, te poţi gândi de două ori dacă încă ai impresia că email-urile pe care le ai de trimis în miezul nopţii sunt mai importante ca odihna!
  7. Organizează-te  Aranjează-ţi lucrurile pe birou, aeriseşte-ţi spaţiul de lucru şi lasă totul în ordine în bucătărie după ce ai terminat cheesecake-ul pentru cei dragi. Este foarte important să ai o casă organizată, una în care te poţi desfăşura, deoarece şi starea de spirit pare să fie una mai bună atunci când ştii sigur unde ai pus perechea de stilettos cu toc turcoaz. Nu crezi? Iar dacă ai nevoie de idei drăguţe pentru a decora totul, le poţi găsi pe Pinterest.com, în categoria DIY, do it yourself.
  8. Atinge-ţi obiectivele Indiferent dacă vrei să ai un corp tonifiat pentru nunta din vară a celei mai bune prietene, sau dacă vrei să reduci din cheltuielile inutile pentru o excursie la Paris, important este cum planifici totul. Dar ar fi bine dacă te-ai relaxa şi nu te-ai concentra exclusiv asupra acelui lucru pe care vrei neapărat să îl ai, deoarece şi călătoria către el poate fi la fel de interesantă!