6 trucuri simple ca să-ţi faci ziua mai frumoasă

Urăşti dimineţile, mai ales când ştii că urmează o zi plină. Pare dificil să pleci de acasă şi deja îţi doreşti să fie seară. Şi nu îţi vine să crezi că vei reuşi să termini toate activităţile pe care le-ai trecut în agendă. Care este secretul pentru o zi reuşită?

Dacă te întreabă cineva care este cel mai dificil drum pe care îl parcurgi într-o zi obişnuită, mai mult ca sigur vei spune că e vorba despre cel de la dormitor la baie. Şi că lucrul care te enervează cel mai tare este alarma de la telefon care te anunţă că este momentul să te ridici din pat. În fiecare zi, scenariul se repetă: durează destul de mult să te convingi că este timpul să te pregăteşti pentru o nouă zi. Şi, de fapt, reuşeşti să faci acest lucru doar atunci când realizezi că este posibil să întârzii la serviciu. Aici este prima greşeală! Impune-ţi să te trezeşti cu suficient de mult timp înainte de a pleca de acasă astfel încât să ai timp să faci următoarele lucruri:

  • Spală-te pe faţă cu apă rece! Îţi pune sângele în mişcare şi te vei simţi brusc înviorată şi cu mult mai multă energie.
  • Mănâncă! Nu pleca niciodată de acasă dimineaţa fără să mănânci măcar un bol cu lapte şi cereale sau un sandwich uşor, dacă vrei să ai suficientă energie până la prânz.
  • Bea cafea! Sau, dacă vrei să adopţi un stil de viaţă mai sănătos, înlocuieşte-o cu ceai verde, cicoare sau orz. Un fresh de portocale îţi va da, la fel, suficientă energie.
  • Scrie într-o agendă toate sarcinile pe care le ai de îndeplinit în ziua respectivă! Chiar dacă este un lucru mărunt, seara, când vei bifa fiecare task  ca „îndeplinit“ şi vei vedea câte ai reuşit să faci într-o singură zi te vei simţi grozav de mulţumită de tine.
  • Când în sfârşit a venit momentul să ieşi din casă gândeşte în felul următor: cu cât îţi termini mai repede activităţile programate, cu atât vii mai devreme acasă şi poţi lenevi iar pe canapea cu o carte captivantă în braţe sau poţi petrece o seară romantică împreună cu iubitul.
  • Aruncă o ultimă privire în oglindă şi zâmbeşte fără motiv! Chiar dacă tu consideri că nu ai de ce să fii fericită în acel moment, creierul tău va înregistra gestul şi starea de bine se va transmite în tot corpul.
Adriana Matei
contact@misshypewit.com