5 modalități de a reînnoda o prietenie

Ai realizat că una dintre cele mai dragi relații de prietenie din viața ta nu mai este la fel de puternică, iar acest lucru se datorează faptului că ai cam neglijat să îi acorzi atenție. 

Dacă îți dorești să repari acest lucru și să restabilești legătura intimă pe care ai avut-o cu această amică, urmează sfaturile noastre și poți să fii sigură veți reuși să reînnodați prietenia. Promitem!

Trimite-i un mesaj
Cel mai ușor lucru pe care îl poți face pentru a reînnoda o prietenie pe care ai cam neglijat-o în ultima vreme este să îi trimiți un mesaj amicei tale. Cea mai lipsită de complicații modalitate este Facebook, iar sfatul nostru este să îi explici că ești conștientă că a trecut ceva vreme de când nu ați mai vorbit și că îți este dor de ea. Asumă-ți partea ta de vină pentru faptul că prietenia voastră nu mai este la feld e puternică și că nu ați mai menținut contactul. Poți să îi povestești și despre lucrurile care s-au mai întâmplat în viața ta, invitând-o să facă același lucru. Totuși, cea mai bună modalitate de a restabili o legătură este cu ajutorul unei interacțiuni în viața reală. Așadar, dacă ai ocazia să sari peste mesajele lungi pe Facebook și să vă vedeți față în față pentru a povesti, noi te încurajăm să procedezi în acest mod.

Vorbiți deschis
Poate că motivul pentru care prietenia voastră nu mai este la fel de puternică este pentru că tu sau ea v-ați simțit rănite de cealaltă la un moment dat. Ei bine, dacă ați decis să reînnpdați prietenia este viatl să discutați despre tot ce s-a întâmplat, chiar dacă poate fi puțin ciudat și vă puteți simți inconfortabil. Emoțiile care nu sunt discutate și procesate au tendința să apară la suprafață și să împiedice relația să evolueze.

Ia-o încet!
Asemeni unei relații romantice care are nevoie de timp pentru a se reface după o despărțire, o relație de prietenie are nevoie de același ritm domol pentru a se restabili. Nu trebuie să te aștepți că prietena ta cu care nu ai mai vorbit de ceva vreme să fie dispusă să vorbească despre lucruri profunde sau extrem de personale. Sfatul nostru este să vă concentrați pe subiecte generale la început și să lăsați lucrurile și discuția să decurgă firesc. Va veni și momentul când vă veți destăinui iarăși una alteia. Încercați să stabiliți un pas care să fie confortabil pentru amândouă.

Fă un gest drăguț și neașteptat
Fie că este vorba despre o carte pe care știi că își dorește să o citească sau bilete la cinema, un gest drăguț din partea ta are puterea să grăbească apropierea dintre voi și să îi arate că îți dorești cu adevărat să redeveniți prietene apropiate. Nu este nevoie de gesturi grandioase, ci de ceva cu o notă personală.

Stabiliți un ritual doar al vostru
Mergeți în fiecare săptămână la o oră de yoga, alergați în parc, mergeți la cinema în fiecare marți sau organizați-vă propriul book club. După ce ați reușit să vă reconectați și să discutați despre tot ce s-a întâmplat cu prietenia voastră, încercați să vă promiteți că nu veți mai permite ca acest lucru să se mai întâmple. Așadar, cel mai ușor lucru este să stabiliți un ritual saptămânal sau lunar, pentru ca să vă mai vedeți sau dacă există distanță fizică între voi, măcar să vorbiți la telefon.

Foto: outnow.ch

Natalia Muntean
natalia.muntean@ringier.ro