5 idei pentru o vacanţă aşa cum ţi-o doreşti

Relaxează-te, călătoreşte, experimentează: vacanţa de iarnă poate fi prilejul perfect să faci o mulţime de lucruri noi şi extrem de simpatice. Îţi dăm câteva sugestii.

Relaxează-te, călătoreşte, experimentează: vacanţa de iarnă poate fi prilejul perfect să faci o mulţime de lucruri noi şi extrem de simpatice. Îţi dăm câteva sugestii.

Nu-mi place iarna în mod deosebit. Însă recunosc că abia aştept vacanţa de iarnă (da, cu toată zăpada şi frigul la pachet). Şi caut de fiecare dată s-o fac cumva să fie specială. Eşti forţată să stai mai multe zile în oraş, până când iubitul tău poate să-şi ia concediu? Te-ai hotărât să pleci doar trei zile de Anul Nou, iar restul vacanţei o petreci acasă? Nu-i nimic: avem sugestii perfecte pentru lucruri simpatice de făcut în vacanţa de iarnă. Aşadar, de ce să nu…

Să-ţi inviţi prietenii la cinema… la tine acasă

O seară la cinema este amuzantă. Însă de ce să nu organizezi chiar o „cinematecă“ chiar la tine acasă, împreună cu prietenii cei mai buni? Ai nevoie de snackuri dulci şi sărate (popcornul e o alegere infailibilă), sucuri diverse, ciocolată şi fructe, de multe fotolii comode sau chiar perne imense pe care să stea musafirii şi de o selecţie simpatică de filme artistice sau un maraton întreg de seriale (pariem pe Suits şi pe How I Met Your Mother). DVD Hitchcock, Domo, 50 lei; DVD Marile Speranţe, Media Galaxy, 49,99 lei

Să înveţi să găteşti ceva. Orice!

Ţi se pare că, indiferent ce-ai încerca, ai două mâini stângi atunci când vine vorba despre bucătărie? Nu te da bătută: zilele relaxate din vacanţa de iarnă sunt numai bune pentru a încerca (da, chiar de mai multe ori) reţeta ta favorită de biscuiţi cu unt sau sărăţele (o reţetă de biscuiţi găseşti chiar la pagina xx). Cu o cană mare de cappuccino în braţe, uită-te dimineaţa la Julie and Julia; îţi va face poftă să încerci să găteşti ceva… cu mult unt, te asigurăm! Chiar dacă biscuiţii ţi se ard şi chiar dacă bucătăria arată ca după război, nu renunţa: timp ai suficient să mai încerci încă o dată şi încă o dată reţeta.  

Să experimentezi arome până îţi găseşti parfumul-semnătură

Te-ai plictisit de parfumurile pe care le ai în dulap şi de culoarea (aceeaşi) a lacului de unghii pe care îl foloseşti în mod obişnuit? În zilele liniştite din vacanţa de iarnă poţi experimenta diverse culori de lacuri (da, chiar câte una pe fiecare unghie – eşti la tine acasă, n-ar cine să se şocheze) sau poţi petrece, fără grabă, o după-amiază întreagă în parfumerii pentru a testa şi a-ţi alege viitoarea aromă în acord cu personalitatea ta. 

Să încerci un sport de iarnă

Până acum, singurul sport de iarnă pe care l-ai încercat a fost… aruncatul cu bulgări de zăpadă. Dar, ca să nu mai stai şi anul acesta mâncând ştrudele la baza pârtiei sau chibiţând cu un pahar de ceai în mână la marginea patinoarului, ia-ţi inima în dinţi şi încearcă ceva mai îndrăzneţ. Ce zici de snowboard? Sau ia lecţii de ski; sau închiriază pentru două ore o pereche de patine. N-ai de unde să ştii cât de puţin te pricepi să-ţi ţii echilibrul până nu încerci. În plus, dacă mergi împreună cu prietenii, lecţia de patinaj artistic s-ar putea să se transforme în cea mai haioasă experienţă a vacanţei.  

Să-ţi faci ordine în garderobă şi în bibliotecă

Mereu te plângi că nu mai ştii ce haine ai în şifonier, că nu-ţi mai aduci aminte unde ţi-ai pus botinele preferate… Zilele libere din vacanţa de iarnă (mai ales cele până începi din nou treaba la birou) sunt perfecte pentru a-ţi pune ordine în rafturi. Pune pe umeraşe rochiile pe care le porţi frecvent, compune-ţi chiar câteva ţinute cu cămăşi, topuri şi pantaloni eleganţi, sortează-ţi tricourile pentru sală, notează-ţi pe cutiile cu pantofi ce ai în interior (mai ales dacă ai cutii de aceeaşi culoare) şi fă-ţi o listă cu lucrurile de care crezi că mai ai nevoie în anul care începe. Acelaşi lucru e valabil şi pentru bibliotecă, unde ai pus, una peste alta cărţile pe care le-ai citit şi albumele de artă proaspăt cumpărate. Ai să ai surpriza să descoperi că încă mai ai cărţi necitite sau vei da peste volume care îţi trezesc amintiri dragi. O după-amiază petrecută între cărţi, cu o ceaşcă de ceai parfumat, va fi, probabil, una dintre cele mai frumoase zile ale vacanţei. Sugestii de volume nou apărute şi CD-uri cu cea mai cool muzică, găseşti în GLAMOUR de ianuarie, din 24 decembrie la chioşcurile de difuzare a presei.