4 motive pentru care nu ar trebui să te lași influențată de social media

Rețelele sociale au devenit parte indispensabilă a vieții noastre și zilele noastre nu se petrec fără să ne consultăm feed-urile de Instagram și Facebook. 

Este minunat să putem ține legătura cu oamenii dragi care nu se află în preajma noastră, dar adevărul este că rețelele sociale pot avea și efecte negative asupra vieții noastre. Pozele din locații exotice, reușitele pe plan profesional și logodnele sau nunțile afișate pe social media ne pot face să ne întrebăm dacă viața noastră este la fel de interesantă și plină de evenimente și reușite semnificative.

Ei bine, dacă ai avut și tu momente în care te-ai întrebat acest lucru sau dacă ai tendința să te compari în mod constant cu prietenii virtuali, descoperă câteva motive pentru care ar trebui să pui punct acestor gânduri și tendințe.

Povestea vieții tale nu se termină atunci când treci prin momente dificile

În societatea în care trăim astăzi, cazurile când oamenii afișează pe rețelele sociale momentele dificile prin care trec în viața personală sau cea profesională sunt extrem de rare. Aproape nimeni nu postează fotografii în momentele când sunt cuprinși de panică sau suferă din cauza că cineva le-a frânt inima. Toatp lumea călătorește în locuri nemaipomenite, se bucură de mâncăruri dintre cele mai delicioase, au iubitți perfecți, iar cariera lor pare doar să urce spre noi culmi.

Pe scurt, nimeni nu este nefericit pe Facebook, Instagram sau pe orice altă platformă de social media. De aceea, este important să nu te lași influențată de pozele trecute prin filtre și, în momentele cel emai dificile, să încerci să îți reamintești că viața merge mai departe și că lucrurile se pot schimba în bine. Mai există atâția ani plini de succese (și eșecuri) în fața ta!

Tu ești de ajuns

Atunci când feed-ul tău de Facebook sau Instagram este plin doar de momente frumoase și experiențe nemaipomenite, este absolut normal să simți că realizările tale pălesc în imaginilor postate de către prietenii tăi virtuali. Dar, adevărul este că toate lucrurile pe care le faci sau le-ai făcut de-a lungul vieții sunt semnificative și importante, trebuie doar să ai puterea să îți amintești de acest lucru.

Este în regulă dacă ai momente de neîncredere, dar acestea nu trebuie să îți ocupe tot timpul. Și atunci când cineva îți aduce laude pentru realizările tale, încearcă să le mulțumești, dar să o faci cu toată inima și să nu rămâi blocată în greșelile pe care le-ai comis de-a lungul acestora. Doar așa vei continua să crești și să te dezvolți.

Toți oamenii trec prin momente dificile

Deși este unul dintre cele mai dificile lucruri, niciodată nu ar trebui să îți compari succesul cu cel al oamenilor din jurul tău, acest lucru fiind indicat și în cazul persoanelor de pe rețelele sociale. Oamenii nu vor vorbi sau posta despre momentele în care s-au simțit ca niște ratați decât foarte rar, alegând să împărtășească doar lucrurile frumoase. Este important să reții că fiecare persoană, absolut fiecare persoană are de dus o bătălie proprie.

Te afli exact unde trebuie să te afli

Fiecare persoană îți are propria poveste, propriul drum și propriile încercări în viață. Dacă amica ta din liceu a reușit să își construiască o carieră de invidiat, a vizitat locuri exotice și a devenit și mam unui copil, acest lucru nu înseamnă că și tu trebuie să urmezi aceeași cale. Nu este nevoie să alergi și să te grabești pentru ca să reușești să îi ajungi din urmă pe cei care postează fotografii demne de invidiat pe social media.

Foto: outnow.ch

Natalia Muntean
natalia.muntean@ringier.ro