3 angajamente care te vor ajuta să devii o persoană mai fericită

În viața ta s-au petrecut lucruri la care nu te-ai așteptat și care au reușit să te rănească profund, debusolându-te și transformându-te într-o persoană tristă.

Este atât de dificil să trăiești într-o stare de continuă tristețe și suferință, fiind înainte de toate, extrem de epuizant să îți imaginezi că nu vei reuși să treci peste această perioadă. Dar, nu trebuie să disperi. Există soluții pentru această problemă și cu ajutorul unor mici angajamente îți potți recăpăta bucuria de a trăi.

Încearcă să urmezi sfaturile noastre pentru a putea depăși starea de suferință în care te afli și pentru a deveni o persoană fericită.

Stabilește anumite ritualuri și obiceiuri care să te facă să te simți mai bine
Probabil că cel mai interesant lucru legat de obiceiuri și rutina este că acestea nu pot fi aceleași pentru fiecare persoană din această lume. Nu există o rețetă unică, anumite reguli pe care să le urmezi în fiacre zi pentru a te simți confortabil. De aceea, este important să îți faci timp pentru a te cunoaște și pentru a identifica ce lucruri te fac să te simți în siguranță, împlinită și capabilă să înfrunți orice obstacole. Cea mai ușoară modalitate este să îți creezi o rutină pe care să o respecți în fiecare dimineață, asta dacă ești o persoană matinală. Fie că îți pui puțină muzică și dansezi sau îți faci o cafea aromată sau îi scrii un mesaj persoanei iubite sau mamei, identifică ce ți se potrivește și ce îți aduce zâmbetul pe buze și setează tonul pentru o zi excelentă. Încearcă să mai adaugi unul, două, trei, astfel de mici obiceiuri pe parcursul zilei și după o perioadă vei observa că viața ta este mai plină de satisfacție.

Cere ajutorul comunității
Deși nu este niciodată ușor să ceri ajutor și suport, în special din partea unor persoane care nu îți sunt extrem de apropiate, acest pas este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru a deveni o persoană mai împlinită. Dacă îți dorești să te despinzi de suferință și îți dorești cu adevărat să fii mai fericită, este necesar să cauți o comunitate, un cerc de persoane care să te facă să te simți în siguranță și. Întâi de toate, să te simți acceptată așa cum ești, cu bine și cu rele.
Atunci când trecem printr-o perioadă de suferință, cel mai ușor lucru și firesc lucru este să ne izolăm în propria carapace și să nu acceptăm intervenții din exterior, lucru care nu îți va aduce niciodată beneficii. Poți fii surprinsă de numărul de persoane care sunt dispuse să îți ofere suport și să te ajute. Nu uita că nu ești niciodată singură!

Fii sinceră cu tine însăți!
Poate că primul pas pentru a te vindeca de suferință și a deveni o persoană mai bună și care emană fericire este să fii sinceră cu propria persoană. Dacă apelezi la metode de vindecare de scurtă durată nu vei reuși să te eliberezi de toate emoțiile dureroase, cel mult vei reuși să le refulezi, dar nu pentru totdeauna. Este necesar să accepți ce ți s-a întâmplat, să înțelegi ce te-a făcut să suferi. Cea mai eficientă metodă este să scrii într-un jurnal sau să îți trimiți ție un email în care să povestești despre experiențele dureroase care te afectează. Fie că este vorba de furie, de trădare din partea unei persoane dragi sau orice altceva, poartă un dialog cu tine însăți despre toate aceste experiențe. Și la fel de important este să ai răbdare și să îți oferi oricât timp este nevoie pentru a te elibera.

Foto: outnow.ch

Natalia Muntean
natalia.muntean@ringier.ro