10 replici pe care fetele singure nu vor să le mai audă

„Stai liniştită, ţi-ai putea face chiar şi mâine un iubit dacă ai vrea!“ sau „Nu-ţi face probleme, are balta peşte!“: iată doar două dintre replicile pe care orice tipă care nu e într-o relaţie le-au auzit de sute de ori. Iată şi altele! 

  1. „Stai liniştită, ţi-ai putea face chiar şi mâine un iubit dacă ai vrea!“O, daaaa, fetelor, cum de nu am realizat că treaba asta cu iubitul e ca mersul la cumpărături? Trebuie doar să-l trecem pe lista de achiziţii şi să facem tranzacţia, nu-i aşa?
  2. „Şi chiar nu ieşi cu niciun băiat?“ Şi cum se presupune că ar trebui să răspundem la o astfel de întrebare: „Ei, ba da, cum să nu? Dar îl ţin foarte bine ascuns, pentru că este o adevărată comoară şi n-aş vrea să stârnesc gelozia tuturor din acest motiv.“
  3. „Nu-ţi face probleme, are balta peşte!“ Sigur, balta are peşte, din abundenţă chiar, dar poate că ne dorim peştişorul de aur, doar nu mă mulţumim cu orice, iar acesta este foarte alunecos şi greu de prins.
  4. „Cel puţin tu ai un job absolut extraordinar.“ Da, asta poate fi adevărat în anumite cazuri, dar o carieră fabuloasă nu e tocmai o consolare. Nu e ca şi când am putea spune: „Jobul meu este foarte tandru şi sărută atââât de bine.“
  5. „M-am logodiiit!“ Vai, minunaaaat, felicităăăări! Noi nu ne-am logodit şi nici nu avem un astfel de plan prea curând. Dar promitem solemn că, de îndată ce vom face cunoştinţă cu viitorul posibil logodnic, ne vom ocupa şi de acest aspect vital.
  6. „Ştiu persoana perfectă pentru tine.“ Mda, cred că toate avem cel puţin o prietenă atât de bine intenţionată, dar atât de lipsită de inspiraţie în materie de băieţi în acelaşi timp. Nu, nu ne interesează indivizii care n-ar renunţa pentru nimic în lume la figurinele lor Star Wars sau la jocurile de strategie. Sigur, fiecare om are pasiunile sale, dar ne-ar plăcea mai degrabă un băiat… ancorat în realitate.
  7. „Lucrurile se vor aşeza uşor, uşor şi va veni şi rândul tău.“ Wow, serios?! Dar n-ar fi superdrăguţ să se aşeze lucrurile şi să vină rândul meu repede, repede? De ce să nu mergem pe un nou principiu: „mai bine mai devreme decât mai târziu“?
  8. „Ai încercat să îţi dai întâlnire online?“ Nu, adevărul e că schema aceasta ne-a scăpat, pentru că, pur şi simplu, nu avem nici cea mai mică dorinţă să facem  conversaţie cu un monitor. Şi poate că părem de modă veche, dar în spaţiul virtual chiar există riscul să dai de mulţi dubioşi. Deci… altă idee?
  9. „Se va întâmpla când te aştepţi mai puţin.“ Ei, nu, zău! Dar oare cum să ne ia minunea iubirii prin surprindere dacă ni se aminteşte întruna despre acest subiect şi dacă suntem sufocate non-stop de astfel de replici?
  10. „Dar tu nu vrei să ai copii?“ Ohoho, asta-i bună, dar cine a spus vreodată că nu vrea copii? Numai că, momentan, suntem în căutarea partenerului ideal, avem o listă întragă de potenţiali candidaţi de analizat şi chiar nu avem timp acum să gândim  atât de departe. Serios, cum reuşesc oamenii să ajungă la astfel de concluzii?
Bogdan Galca
bogdan.galca@ringier.ro