Lucruri pe care trebuie să le afli despre partenerul tău, pentru o relație fericită

O relație nouă este întotdeauna plină de încercări, deoarece poate fi extrem de dificil să creezi o echipă din două persoane cu povești de viață diferite, predilecții, frici și aspirații cu totul noi.

Așadar, unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face în calitate de proaspăt cuplu este să vorbiți deschis și să încercați să aflați cât mai multe unul despre celălalt. Pentru a face lucrurile mai ușoare, iată cinci lucruri esențiale pe care trebuie să le cunoști despre partenerul tău, pentru ca relația voastră să fie una cu adevărat fericită și puternică.

Dacă își dorește copii

Deși ar putea să ți se pară un subiect prea serios de discutat la debutul unei relații, este foarte important ca tu să cunoști poziția partenerul tău vis – a – vis de acest subiect. Dacă părerile și dorințele voastre nu corespund, atunci ar trebui să colaborați pentru a ajunge la un compromis sau, în cel mai nefericit caz, ar trebui să vă întrebați dacă relația are cu adevărat un viitor. După ce ați stabilit că amândoi vă doriți să deveniți părinți, urmează stabilirea unor detalii la fel de importante: câți copii vă doriți, ce religie veți alege pentru aceștia, veți fi părinți mai libertini sau veți impune reguli stricte și multe – multe alte lucruri ce nu ar trebui ignorate.

Viziunile asupra lumii

Viziunile unei persoane reprezintă, de fapt, modalitatea în care aceasta privește viața și relații cu societatea și cei din jurul său. Partenerii unui cuplu nu ar trebui să dețină exact aceleași valori pentru a forma un cuplu puternic, dar acestea ar trebui să se asemene în mare parte, pentru a putea crea un parteneriat de durată. Aceleași predilecții pentru filme sau atracția sexuală nu sunt, din păcate, lucruri suficient de puternice pentru a putea ține două persoane împreună. Alegerile pe care o persoană le face sunt, în majoritatea cazurilor, în conformitate cu valorile și viziunile despre viață și acestea pot cauza conflicte pe parcursul vieții, iar stilurile de viață ale partenerilor unui cuplu se pot dovedi a fi, pur și simplu, incompatibile.

Care sunt fricile partenerului tău

Tu și partenerul tău ar trebui să discutați deschis și sincer despre cele mai mari frici ale voastre pentru numeroase motive. Poate ați putea să vă ajutați unul pe celălalt să depășiți fobii și să evoluați ca persoane. Sau, în cazul unor traume mai profunde, veți ști ce subiecte ar trebui tratate cu delicatețe și răbdare. Conștientizarea acestor puncte vulnerabile vă vor ajuta să vă construiți relația pe un sentiment de intimitate și încredere unul în celălalt.

Dacă ideile voastre despre cum arată un weekend ideal coincid

Poate ție îți place să îți petreci weekend-ul acasă, să dormi până târziu, să nu îți faci griji din cauza alarmei și să te bucuri de un film bun și o sesiune de gătit împreună cu partenerul. Iar lui îi place să se afle cât mai mult timp în natură, să se vadă cu prietenii sau să danseze până-n zori la petreceri, sau viceversa. Deși aparent neimportant, acest lucru poate da naștere la certuri și frustrări, așa că ar trebui discutat și analizat.

Povestea vieții

Acest aspect nu necesită multe explicații. Atât tu, cât și partenerul tău, vă veți petrece zilele învățând și descoperind lucruri unul despre celălalt, dar, înainte de te angaja într-o relație serioasă, poate ar fi mai înțelept să cunoști anumite detalii despre viața partenerului tău. Printre acestea ar putea fi profesorul care l-a ajutat să își aleagă drumul profesional, dacă a avut parte de experiențe neplăcute în timpul anilor de școală și altele. Ambii ar trebui să fiți conștienți de lucrurile prin care a trecut cealaltă persoană și cum acestea i-au format personalitatea. Cu siguranță, discuțiile despre viețile fiecăruia vă vor apropia și veți reuși să înțelegeți mai bine anumite reacții, frici sau țeluri.

Foto: outnow.ch

Natalia Muntean
natalia.muntean@ringier.ro