Trucuri de îmblânzit iubitul

Uneori, asemănarea dintre animalele de companie şi iubitul tău e atât de uimitoare! Aşa că… de ce n-ai împrumuta, şi în relaţia ta, tehnicile de „îmblânzire“?!

Uneori, asemănarea dintre animalele de companie şi iubitul tău e atât de uimitoare! Aşa că… de ce n-ai împrumuta, şi în relaţia ta, tehnicile de „îmblânzire“?!

„Toto, iarăşi nu mi-ai adus ziarul!“ Şi Toto se uită cu ochii trişti la tine şi, peste câteva minute, ca să te recucerească, vine cu cerceii pe care ieri i-ai pierdut prin casă. „Toto, sunt mândră de tine, ai apărat ca un adevărat bărbat casa. Până şi Kitty e mai cuminte în ultimul timp. O să primeşti o zgardă nouă!“

Aşa vorbeşti, în fiecare zi, cu Toto, câinele tău. Şi, crede-ne, n-ar fi o ideea rea dacă ai aplica aceste mici trucuri şi în relaţia ta! După o mică ceartă cu siguranţă va veni o împăcare dulce, iar iubitul tău va găsi ceva să te facă să zâmbeşti din nou! Iar când el te-a impresionat printr-un gest frumos sau printr-o reuşită, nu ezita să-l lauzi; se va simţi flatat. Pregăteşte-i şi o mică surpriză, cumpără-i CD-ul pe care l-a văzut cu o oră înainte în mall şi i-a plăcut atât de mult!

Acceptă că anumite lucruri nu se vor schimba niciodată! Un antrenor se gândeşte de două ori înainte de a învăţa un animal să facă ceva împotriva instinctelor sale; nu este prea plăcut pentru o felină să înveţe să sară prin foc numai pentru ca să te binedispună pe tine. Aşa că… e cazul să te obişnuieşti să auzi tot timpul că mâncarea făcută de mama lui este absolut delicioasă!

Ignoră comportamentul care nu-ţi place! Dacă un antrenor îi cere câinelui să-i aducă un anumit obiect, dar acesta nu reacţionează în nici un fel, e clar: îl va pedepsi. Dresorul e convins că astfel îi va schimba comportamentul. Atunci când prietenul tău e furios, nu te înfuria şi tu! Răspunsul tău nu face decât să-i alimenteze nervozitatea. Exersează
auto-controlul în aceste momente şi el va găsi alte căi să-ţi distragă atenţia. S-ar putea să te recucerească cu o ieşire la munte sau în oraş. Nu ţi-ar prinde rău!

Asigură-te că îl lauzi dacă a făcut un lucru care te-a cucerit!
De câte ori face un gest pe placul tău, găseşte o cale de a-l răsplăti şi de a-i arăta cât de mult contează pentru tine. E cazul să te gândeşti de pe acum ce cadou îi vei lua dacă
într-o seară vei găsi curăţenie lună în casă.

Nu te învinui atunci când el nu se comportă aşa cum ar trebui! Antrenorii nu o iau personal atunci când elefantul nu vrea să se aşeze sau nu e suficient de simpatic când mişcă din trompă. Nu trebuie să te mai întrebi de ce iubitul îţi face asta; ai putea să te întrebi pur şi simplu de ce face asta. Obişnuieşte-te cu ideea că îşi aruncă hainele prin casă pentru că îi este mai uşor şi mai comod, nu pentru că nu te iubeşte.

Alege bine momentul! Când erai în liceu, nu făceai experimente cu şerpi vii pentru că ştiai foarte bine că urmările nu vor fi prea plăcute. Acelaşi lucru este valabil şi în cuplul tău. Nu încerca să-l tragi la răspundere şi să-i reproşezi că îşi pierde timpul cu jocurile pe calculator atunci când este distrat, plictisit, obosit sau îi este foame. Mai întâi anunţă că vrei să aveţi o discuţie mai serioasă. Fii pregătită să nu îţi răspundă prea prietenos în acel moment!

Înveseleşte-ţi prietenul! De câte ori ai uitat să-i dai de mâncare pisicuţei sau nu te-ai mai jucat cu ea, s-a supărat. La fel reacţionează şi iubitul tău! Cum ai uitat să-l răsfeţi sau să-i arăţi că îl iubeşti şi-ţi faci timp şi pentru el, cum devine mai rece. Află ce-l face să tresară! Pot fi gesturi tandre sau lucruri aparent fără importanţă. Dacă îşi bea cafeaua în fiecare dimineaţă din aceeaşi cană, primită cadou la petrecerea firmei, e momentul să o înlocuieşti cu una nouă şi veselă. Poţi să alegi o cană cu o inscripţie amuzantă sau cu o poză specială. Îl vei surprinde!

Foto: outnow.ch

.