Trei motive care te împiedică să renunţi la o relaţie nepotrivită

Există un singur lucru care te ţine departe de o nouă relaţie plină de pasiune: actuala ta relaţie. Oricât de multe argumente vei încerca să găseşti pentru a continua această legătură nepotrivită, un lucru este cert: fericirea ta trebuie să fie pe primul plan, iar dacă rămâi într-o relaţie greşită nu vei putea fi vreodată fericită. GLAMOUR îţi prezintă principalele trei motive pentru care facem această greşeală.

  • Motivul numărul unu: este un băiat atât de bun!

Există o convingere generală potrivit căreia, dacă prietenul tău se comportă exemplar faţă de tine, este iubit de prietenii şi de familia ta, nu ai niciun motiv pentru să-l părăseşti. Total greşit! Iubirea are nicio legătură cu bunătatea, generozitatea sau politeţea. Altfel spus, dacă sentimentele de dragoste pentru el au dispărut, iar tu nu te mai simţi împlinită în această relaţie, pune-i capăt acum! Mai târziu, lucrurile s-ar putea complica prea mult.

  • Motivul numărul doi: nu vreau să-l rănesc

Dar oare nu îl vei răni mai mult când va afla că nu mai eşti fericită cu el? Nu degeaba se spune că sinceritatea este extrem de importantă într-o relaţie. Spune-i ce simţi, adevărul te eliberează întotdeauna. În plus, tu îi vrei binele şi cu cât vei pune punct acestei legături mai devreme, cu atât mai repede se va recupera prietenul tău după despărţire. Ştim că este greu de crezut, dar încheierea unei relaţii nu este sfârşitul lumii, la fel cum nimeni nu este de neînlocuit.

  • Motivul numărul trei: nu vreau să fiu singură

Este adevărat: să fii singură poate fi, pentru unele dintre noi, o adevărată tortură. Ne panichează ideea că nu mai suntem centrul universului său, ne lipsesc siguranţa şi protecţia oferite de el. Dintr-un soi de comoditate, preferăm astfel să rămânem în relaţia nepotrivită, crezând că, dacă renunţăm la prietenul nostru, vom pierde toate lucrurile de mai sus pentru totdeauna. Nimic mai greşit. Nu trebuie să ne sacrificăm niciodată fericirea pentru stabilitatea unei relaţii care a devenit o rutină lipsită de iubire şi pasiune.

Voi ce credeţi? Este mai bine să continui o relaţie în care nu eşti fericită sau să fii singură?

Adriana Matei
contact@misshypewit.com