Ţi-ai alege iubitul pe nevăzute?

Nu mai aştepta ca Făt-Frumos să te caute şi, la fel ca în comediile romantice, să te găsească şi să trăiţi fericiţi până la adânci bătrâneţi. Nu mai pierde timpul şi caută-l tu! Noi îţi spunem cum îţi poţi găsi mai uşor perechea.

 

Nu mai aştepta ca Făt-Frumos să te caute şi, la fel ca în comediile romantice, să te găsească şi să trăiţi fericiţi până la adânci bătrâneţi. Nu mai pierde timpul şi caută-l tu!

Noi îţi spunem cum îţi poţi găsi mai uşor perechea.

Când eşti singură, lumea ori te compătimeşte, ori încearcă să te cupleze. Pe de o parte sunt părinţii: dacă ei s-au întâlnit prin intermediul unor rude „binevoitoare“ mai în vârstă înseamnă că şi la tine o să ţină schema. Pe de altă parte prietenii au întotdeauna amici cuminţi şi frumoşi, tocmai buni pentru tine. Şi nici colegele de birou nu s-ar da în lături să-ţi aranjeze o întâlnire cu un tip drăguţ, pe care ele îl ştiu din şcoala generală. Uneori, cedezi. Şi accepţi să mergi la întâlniri. Dar, nu ştiu cum se face, mereu iese aiurea şi nici nu ştii cum să pleci mai repede. Cum să rezolvi problema?

Dacă te-ai săturat de blind-date-uri cu ciudaţi (organizate de persoane cu intenţii bune, în principiu), nu te tentează să-l cunoşti pe băiatul vecinei verişoarei de-a treia şi nici nu ai prea mult timp liber pentru a cunoaşte persoane noi în cluburi sau săli de sport, poţi încerca sugestiile noastre. Am testat pentru tine speed dating-ul – un mod nou de a cunoaşte oameni în România, am cercetat cum stau lucrurile la prima firmă de matchmaking autohtonă, dar am verificat şi cum poţi cunoşte persoane extraordinare pe site-urile de întâlniri romantice.

Speed Dating – întâlnire în viteză

Primul eveniment Speed Dating a avut loc în 1998, într-o cafenea din Beverly Hills, însă în România a apărut de puţină vreme şi nu este atât de cunoscut. După ce am văzut în câteva filme ce amuzant e să ai parte de întâlniri în viteză mi-am zis că trebuie să încerc şi eu! Nu mică mi-a fost mirarea să aflu că se organizează ediţii de Speed Dating în toată ţara. Curioasă, m-am înscris la o ediţie de Speed Dating pe site-ul  www.intalniripeneve.blogspot.com. Am trimis datele mele, împreună cu o poză şi câteva detalii despre persoana pe care îmi doresc să o cunosc. A venit apoi ziua întâlnirii („intrarea“ a costat10 lei plus eventuala ta consumaţie din acel restaurant sau bar).

Organizatoarele evenimentului, trei prietene care au creat un proiect ambiţios pentru mărirea şanselor oamenilor de a găsi parteneri potriviţi, mi-au povestit despre ce este vorba. M-am aşezat la o masă, cu un formular şi un pix în mână aşteptând să fiu „vizitată“ de participanţii masculini – la fel de curioşi să cunoască persoane noi. Fiecare „întâlnire“ durează cel mult cinci minute, aşa că nu ai timp să te plictiseşti sau să îţi doreşti să fugi cât mai departe de persoanele care nu-ţi plac (regula de bază este să nu dezvăluieşti informaţii personale, cum ar fi număr de telefon sau adresă de e-mail, astfel încât poţi evita să fii contactată de persoane care nu îţi sunt simpatice). După expirarea timpului, fiecare notează în formular numele persoanei pe care a cunoscut-o şi alege una din cele trei variante: „relaţie“, „prietenie“ sau „nu mă interesează“. Între cele două runde – timp în care organizatoarele verifică listele pentru a vedea cine merge mai departe – au loc diverse jocuri de societate menite să spargă gheaţa iar lumea să reuşească să se cunoască ceva mai bine. Pe cine am cunoscut la Speed Dating? Oameni ambiţioşi cu visuri şi vieţi profesionale împlinite, dar şi persoane cu care nu aş fi ieşit vreodată măcar la un suc.

Matchmaking pentru cei ocupaţi

În epoca vitezei, cei mai mulţi sunt concentraţi pe activitatea profesională, iar mai târziu îşi dau seama că şi-au neglijat viaţa personală. Pentru cei care au un job extrem de solicitant, iar lipsa timpului este principalul impediment în găsirea unui partener, există UmbrellaforTwo, prima agenţie de matchmaking din România dedicată, în special, profesioniştilor din mediul business. Agenţia este formată dintr-un grup de specialişti care provin din zona corporate de recrutare şi aplică principiile acestui domeniu şi în aria sentimentală pentru a facilita relaţii pe termen lung. „Procesul pe care îl desfăşurăm este similar cu recrutarea pentru un job. Identificăm şi recomandăm persoane apropiate ca profil de cerinţele membrilor. Nu ne limităm la opţiunile existente în baza de date, ci avem o abordare proactivă pentru a identifica şi atrage posibili parteneri pentru clienţii noştri“, spune Oana Totora, Personal Matchmaker la UmbrellaforTwo. Primul pas pe care trebuie să-l faci este să te întâlneşti cu specialiştii UmbrellaforTwo pentru ca ei să poată afla cât mai multe despre tine, despre stilul de viaţă, aşteptări şi mai ales despre ceea ce îţi doreşti de la partenerul de viaţă. La discuţia iniţială se adaugă definirea unui profil psihologic. Apoi echipa UmbrellaforTwo va căuta persoanele potrivite pentru tine.

Întregul proces poate dura o lună până la o primă întâlnire, sau chiar mai mult.

„Sunt clienţi pentru care am identificat partenerul potrivit în prima lună de colaborare, alţii pentru care perioada s-a extins la şase sau nouă luni. De asemenea există şi situaţii în care ne apropiem de finalizarea contractului şi, cu toate că acestor clienţi le-au fost prezentate diverse profile şi au mers la mai multe întâlniri, nu am identificat persoana potrivită“ spune Oana. La finalul căutării, consultantul personal îţi prezintă o listă scurtă cu profile recomandate, din care alegi persoanele pe care vrei să le întâlneşti. Dacă şi celălalt este interesat să te cunoască, prima întâlnire poate fi organizată. Şi în acest caz UmbrellaforTwo îţi oferă suport, dacă ai nevoie de sfaturi. Dacă te hotărăşti să apelezi la serviciile agenţiei trebuie să ştii că preţurile pachetelor variază între 220 de euro şi 800 de euro (plus TVA) pentru un demers de căutare şi selecţie pe perioada unui an de zile, cu garanţia unui număr minim de profile recomandate, împreună cu suportul şi ghidarea oferite de consultanţii UmbrellaforTwo pentru construirea unei relaţii de cuplu solide pe termen lung.

Mirajul site-urilor de dating

La o întâlnire cu prietenele, amica mea Ana se plângea că, deşi activează de câteva săptămâni pe câteva site-uri de dating, găseşte numai bărbaţi complet nepotriviţi. Laura, care şi-a întâlnit iubitul pe un astfel de site, a descris exact atitudinea pe care trebuie să o ai când intri online. „Este foarte important să nu intri pe astfel de site-uri visând că vei găsi partenerul ideal; trebuie să fii relaxată, sperând că vei purta câteva discuţii frumoase cu mai multe persoane, că vei socializa; nu este obligatoriu să ieşi atunci, pe loc, la o cafea cu prima persoană care îţi scrie despre cât de frumoşi sunt ochii tăi… “ , spune Laura. Conform statisticilor, un milion şi jumătate de români folosesc site-urile de dating pentru a-şi găsi perechea. Este un mod practic şi comod de a cunoaşte persoane, însă trebuie să te înarmezi cu răbdare. Vei cunoaşte şi oameni total nepotriviţi şi vei fi dezamagită să vezi că virtualul nu corespunde mereu cu realitatea. Partea bună este că poţi întrerupe oricând conversaţia cu astfel de persoane. Dar vei întâlni şi oameni cu care îţi va face plăcere să vorbeşti şi să ţii legătura.    

Aprinde veioza!

Clasicul mod de a-ţi întâlni perechea într-un restaurant sau într-un bar a ajuns acum la un alt nivel! La restaurantul Wellness Cuisine (Strada Nicolae Dobrin, Nr. 18, Sector 5, Bucureşti) te poti cupla într-un mod inedit! În fiecare vineri seara, pe mesele din restaurant vei găsi un telefon şi o veioză. Dacă îţi doreşti să cunoşti alte persoane din restaurant, tot ce trebuie să faci este să aprinzi veioza şi să aştepţi să fi sunată. Sau fă-ţi curaj şi sună-l tu pe băiatul acela drăguţ care stă singur la o masă cu veioza aprinsă. Însă nimeni nu se face vinovat dacă el doar vrea să citească la lumina lămpii.

Foto: Hepta

.