Şase feluri în care te sabotezi singură

Eşti minunată, înţelegi? Aşa că, te rog mult, nu mai spune lucruri dure la adresa ta. Mai ales că nu-s adevărate. Ai să vezi de ce.

Hai să vorbim onest: bărbaţii iubesc femeile. Fiecare dintre noi consideră că iubita lui e frumoasă. Şi afirmaţi asta te include şi pe tine. Chiar şi atunci când ai ieşit din casă nemachiată sau când te-ai îngrăşat puţin. Dar există un moment în care reuşeşti să îmi strici tot cheful. Da, atunci când spui unul dintre lucrurile pe care le voi înşira mai jos, tu, frumoasa, deşteapta, atrăgătoarea mea iubită mă faci să regret că sunt cu tine. Numai pentru o clipă, ce-i drept, dar clipele se adună, nu-i aşa?

Îmi urăsc braţele
Care-i problema cu voi, femeile şi braţele voastre? Ştiu că fiecare dintre voi se simte de-a dreptul obligată să arate bine, dar dacă începi să îmi povesteşti cât de mult îţi urăşti corpul, nu mai înţeleg nimic. De ce? Pentru că în primă instanţă, acesta a fost motivul pentru care am fost atras de voi. Când începi să critici felul în care arată corpul tău, voi avea parte de un prim semnal de alarmă, care îmi va spune că ai o problemă cu încrederea în tine, ceea ce nu-i amuzant. Aşa că, indiferent dacă spui asta pentru a vâna complimente sau pentru că îţi imaginezi că asta am de criticat la tine, încetează! Nu faci decât să mă determini să încep să îmi pun problema dacă îmi mai place sau nu cum arăţi. Şi chiar esti superbă, serios, nu trebuie să-ţi faci asta!

Ar trebui să-mi măresc sânii?
Probabil că nu. Sânii sunt sexy indiferent dacă-s mari, mici, asimetrici sau egali. Şi pentru că, din fericire, nu sunt chirurg estetician, dacă îmi pui o astfel de întrebare, probabil te gândeşti că sunt un tip suficient de superficial pentru a-ţi recomanda o intervenţie chirurgicală al cărui rezultat să fie în beneficiul meu. Şi genul acesta de presupunere mă întristează, pentru că eu te iubesc sincer aşa cum eşti.

Arată ca o femeie uşoară

Ia-o uşurel la acest capitol, te rog! Dincolo de faptul că un astfel de stereotip nu-ţi va îmbunătăţi viaţa în nici un fel, afirmaţia demonstrează că nu eşti fericită cu felul în care arăţi dacă simţi nevoia să-ţi desfiinţezi astfel suratele. Afirmaţiile răutăcioase la adresa altor femei nu te fac pe tine să pari mai frumoasă sau mai inteligentă, ci doar să pari nesigură pe tine. În plus, dacă tu spui despre toate femeile astfel de lucruri, nu voi avea niciodată curaj să te prezint amicelor mele femei, surorii sau mamei mele.

Sunt obsedată de Ryan Gosling

Pe lângă faptul că-s gelos dintr-un motiv mai mult decât obiectiv (nu am să capăt niciodată atâta atenţie precum el), te mai văd şi foarte preocupată de fiecare detaliu al vieţii lui personale. Asta înseamnă că toate discuţiile alea interesante pe care le-am putea avea se transformă în monologurile tale pline de admiraţie pentru un personaj la care nu vei avea vreodată acces. În plus, dacă eşti atât de obsedată de el, eu ce loc mai ocup în viaţa ta? Adică, nu sunt absurd, realizez că pasiunea pentru o vedetă nu are legătură cu relaţia noastră, dar crede-mă că uneori simt că eşti cu el în pat, nu cu mine.

Sunt atât de bătrînă!

Atunci cînd afirmaţia vine de la o tipă doar puţin trecută de 30 de ani, o voi suspecta în secret că vrea doar să îi spui cât de bine arată (încât ai fost convins că are cu zece ani mai puţin). Bărbaţii îşi doresc lângă ei o tipă normală la cap, care să se poarte conform vârstei pe care o are şi care să nu-şi inventeze pseudoprobleme. Nu de alta, dar poate la un moment dat vor ajunge chiar să se întrebe dacă nu merită lângă ei o domnişoară mai aproape de vârsta majoratului. Măcar pentru că genul acela de fete au altfel de preocupări în afară de numărul anilor împliniţi deja.

Chiar vrei să faci sex în seara asta?

Nu, te mângâi şi te sărut cu pasiune pentru că nu am nimic de văzut la televizor şi prietenii cu care mai ies la o bere au deja un alt program. Evident că vreau să facem sex în seara aceasta! Şi dacă nu ai chef, e OK, pot înţelege, dar nu mă întreba în felul acesta. Spune-mi pur şi simplu că nu facem sex în seara aceasta, dar contează foarte mult felul în care pui problema. Lasă-mă să cred că încă mai vrei partide fierbinţi de amor, nu că ai prefera să faci orice altceva în afara de asta. Cel puţin lasă-mi iluzia asta până mâine. Când poţi să mă părăseşti dacă viaţa noastră amoroasă nu te mai satisface.

Ştiai că…

89% dintre femei nu sunt mulţumite de felul în care arată

48% dintre femeile nemulţumite de felul în care arată şi-ar face operaţii estetice

39% dintre bărbaţi sunt profund nefericiţi cu felul în care arată

Foto: www.outnow.ch.

Bogdan Galca
bogdan.galca@ringier.ro