Minte-l frumos!

Ce faci atunci când plăcerile tale nevinovate pot declanşa adevărate furtuni acasă? Eşti mai atentă la detalii şi nu-i dai motive de suspiciune. 

Îl iubeşti ca în prima zi. Ţi se pare la fel de inteligent, frumos şi amuzant. Dar sunteţi deja de cinci ani împreună şi, din când în când, parcă ai nevoie de o gură de aer proaspăt. Şi asta nu înseamnă că îţi doreşti să te culci şi cu alţi tipi, ci doar că vrei să mai ieşi la un suc aşa cum făceai în facultate. Dar iubitul tău este destul de gelos şi are un simţ al observaţiei pentru care l-ar invidia orice femeie. Aşa că nu poţi veni de la birou la zece seara, ciufulită, şi să-i spui degajată că „ai fost cu Ana la un suc“, când tu ştii foarte bine că te-ai distrat la o bere cu colegul cel nou de la marketing. Şi hainele îţi miros îngrozitor a ţigări. Ai spus că ai fost la un suc, nu la cofetărie. „Şi în baruri poţi bea suc, să ştii“, ar fi prima replică care îţi vine în minte când el te priveşte neîncrezător şi se pregăteşte de un adevărat „interogatoriu“.

Cea mai bună minciună este adevărul

Scenariu: Ai de gând să ieşi cu „băieţii“ la o bere. Cum care băieţi? Prietenii tăi din facultate, pe care, de când eşti cu el, abia mai ajungi să îi vezi o dată pe an.

Soluţie: Îi spui iubitului tău că ieşi cu fetele la un film şi la un suc. Asta îţi va da ceva timp de desfăşurare. Minciuna este nevinovată: pentru tine, amici-amice e acelaşi lucru. Numai că ai grijă să afle şi toate prietenele tale că ieşiţi la suc, să nu se trezească vreuna dintre ele să te sune pe fix pentru că nu răspunzi pe mobil. Şi, mai ales, ai grijă să nu bei exagerat, nu de alta, dar ştii doar că alcoolul te face extrem de sinceră şi chiar nu este cel mai bun moment pentru asta.

Prietena ta cea mai bună e deprimată

Scenariu: Chiar îţi doreşti să ieşi cu fetele în club, să dansaţi până nu mai puteţi. Teoretic, iubitul tău nu ar avea nimic împotrivă, dar se va plictisi singur acasă o seară întreagă şi te va suna din zece în zece minute pentru toate fleacurile.

Soluţie: Îi spui că prietena ta cea mai bună este deprimată şi vei rămâne la ea peste noapte. Nu este prima dată când faci asta, i-ai povestit cu detalii de fiecare dată când ea a fost cu moralul la pământ şi, cu siguranţă, nu va îndrăzni să te sune. Aşa că te poţi duce cu fetele la dans şi el nu te va deranja în nici un fel. Şi nici nu se va uita la tine cu reproş ca atunci când ajungi acasă la şase dimineaţa.

Mergi în vizită la ai tăi

Scenariu: Vrei să pleci un week-end cu prietenele la munte. Iubitul nu o să înţeleagă niciodată de ce preferi un sfârşit de săptămână cu ele şi probabil te va suspecta de intenţii necurate.

Soluţie: Îi spui că mergi în vizită la ai tăi. Speriat cum este de mama ta, sigur nu îşi va dori să vină cu tine şi nici nu te va suna, ca nu cumva să îţi treacă prin cap să i-o dai la telefon. Tu vei petrece două zile pe munte cu fetele şi el va sta liniştit acasă. O situaţie din care toată lume va avea de câştigat. Trebuie doar să ai grijă să nu povesteşti plină de entuziasm cum ai reuşit tu să ajungi la cota 2 000 fără să iei telecabina. Asta doar dacă părinţii tăi nu locuiesc la Sinaia.

Foto: Hepta

.

Adriana Matei
contact@misshypewit.com