De ce iubim bărbaţii?

Pentru că viaţa ar fi chiar plictisitoare fără ei. Pentru că avem pe cine să dăm vina atunci când nimic nu ne convine. Tu de ce-i iubeşti?

 

Pentru că viaţa ar fi chiar plictisitoare fără ei. Pentru că avem pe cine să dăm vina atunci când nimic nu ne convine. Tu de ce-i iubeşti?

Îi acuzăm de toate relele lumii; indiferent ce ar face, nu suntem mulţumite, ni se pare că nu ne înţeleg şi nu spun niciodată ce vrem să auzim. Şi totuşi, fără ei viaţa noastră chiar nu ar mai fi la fel. Ştii cum se zice: „este rău cu rău, dar mai rău fără rău“. Doar că de multe ori ne surprind atât de plăcut încât le trecem cu vederea toate greşelile. Aşa că ce-ar fi să trecem în revistă motivele pentru care îi iubim pe ei?

Ne surprind plăcut

Ne aduc flori. De ziua noastră, de 1 martie, 8 martie, sau doar pentru că ştiu că lalelele ne fac să zâmbim şi în cea mai mohorâtă zi de iarnă. Ne cumpără exact cadourile pe care ni le dorim, mai ales dacă le dă prin minte să se consulte cu prietenele noastre cele mai bune. Ne spun în fiecare zi cât suntem de frumoase, deşi, uneori, este atât de evident că este o minciună! Dar nu ai cum să nu-i crezi când vezi dragostea din ochii lor.  

Ne ajută cu tot felul de lucruri

Ne umflă roata de la bicicletă, vin oriunde să ne ajute atunci când am făcut o pană, ba chiar, dacă vem noroc, ne repară şi robinetul de la bucătărie, care picură de zile bune. Ne ajută cu zecile de pungi pe care trebuie să le cărăm atunci când venim de la shopping, ne montează rafturile noi cumpărate de la IKEA, ba chiar ne-au rearanjat de câteva ori mobila din apartament, doar pentru că ni se părea că biblioteca ar merge mult mai bine pe peretele de lângă uşă, iar plantei uriaşe i s-ar potrivi mai degrabă lumina din dormitor.

Sunt prieteni minunaţi

Şi chiar dacă ţi-a trecut o clipă prin minte: „şi despre căţei poţi spune acelaşi lucru“, gândeşte-te de câte ori ai fost deprimată şi ai găsit în ei prietenul înţelegător, pe umărul căruia ai plâns şi care te-a ascultat, ţi-a spus o vorbă bună şi te-a ajutat să treci pentru perioadele urâte din viaţa ta. Şi de câte ori au îndurat cu stoicism sesiunile interminabile de shopping, fără să-ţi spună ceva, deşi, cel mai probabil, mureau încet de plictiseală. În plus, ei sunt aceia care îţi vor spune, invariabil, cât de minuat arăţi în rochia cea nouă şi cât de slabă pari în orice haină ţi-ai cumpăra.

CE CRED EI

  • „Prietena mea mă iubeşte pentru că arăt destul de bine şi ştie că toate prietenele ei sunt invidioase când apărem împreună la o petrecere“. Marius, 19 ani
  • „Cred că cel mai mult iubeşte la mine răbdarea. Ştie că o pot aştepta dimineaţa până se pregăteşte de birou fără să mă enervez  şi că mă poate căra prin magazine.“ Mihnea, 26 de ani.
  • „Prietena mea mă iubeşte pentru simţul umorului, mai ales că nu sunt chiar un Adonis. Dar apreciez că este suficient de inteligentă ca să mă iubească pentru asta.“ Cosmin, 30 de ani

Foto: Northfoto