Cum evoluează o relație după ce perioadă de îndrăgosteală trece

 

În sfârșit! După îndelungi căutări și multe întâlniri nereușite ai găsit o persoană cu care te înțelegi de minune și care își dorește aceleași lucruri ca și tine. Totul pare a fi minunat în jur, iar voi sunteți cât se poate de îndrăgostiți.

Însă, în ultimele zile ai început să observi anumite schimbări în relația ta și te întrebi dacă acesta nu este începutul sfârșitului. Iubitul tău nu ți se mai pare o ființă magică, ci o persoană normală, cu unele defecte. Află că acest lucru este absolut normla și înseamnă că relația voastră evoluează și începe să depășească faza inițială de îndrăgosteală, numită și faza lunii de miere.

Deși pot fi frustrante, aceste noi emoții vă pot ajuta să construiți o legătură bazată pe intimitate și confort, elemente vitale pentru o relație puternică.

Așadar, care sunt emoțiile care te pot copleși, atât pe tine, cât și pe partenerul tău, atunci când îndrăgosteala de la început pare să pălească?

Tensiune

După ce euforia cauzată de faptul că ai reușit să găsești această persoană absolut minunată trece și începi să observi diferențele dintre voi, modurile distincte în care vă exprimați și comunicați, anumite viziuni care nu se aseamănă, există pericolul ca să se instaleze o anumită tensiune și să apară sentimente de nemulțumire. Dar, este foarte important să încerci să îți reamintești în mod constant că orice relație puternică necesită puțin efort din partea partenerilor și că este absolut normal să aveți opinii diferite, acestea nu reprezintă nicidecum un semn că nu ar trebui să fiți împreună.

Confort

După ce fluturii din stomac par să se calmeze și emoțiile puternice de la primele întâlniri își pierd din intensitate, vine momentul pentru o perioadă cât se poate de frumoasă din viața oricărui cuplu: sentimentul de confort. Acum începeți să vă simțiți în largul vostru atunci când vă aflați împreună, iar întâlnirile romantice sunt tot mai adesea înlocuite cu o seară liniștită petrecută pe canapea, în fața unui film.

Vei fi tot mai deranjată de anumite lucruri pe care le face

Ah, la început ți se părea absolut adorabil modul în care reușește să creeze haos în bucătărie atunci când îți pregătește micul dejun, dar acum ți se pare de-a dreptul enervant. La fel de enervant începe să ți se pară și modul în care pronunță un cuvânt sau pantalonii lui de culoarea somonului. Nu te panica și nu te întreba dacă poate ar fi mai bine să pui capăt relației. Vorbește cu iubitul tău și spune-i care sunt lucrurile care par să te deranjeze și încercați să ajungeți la un compromis. Până la urmă, nici tu nu ești perfectă și există, cu siguranță, anumite lucruri care îl deranjează și pe el.

Încredere

După ce perioada de adorație reciprocă trece, vei observa că nu vei mai simți în mod atât de acut nevoia de a petrece 24/24 cu iubitul tău. Cu siguranță, îți vei dori să acorzi timp propriei persoane și prietenelor pe care le-ai cam neglijat din cauza relației. În plus, faptul că îți reușit să depășiți nesiguranța de la început și ați stabilit că vă doriți să fiți împreună și să construiți o relație puternică, oferă o nouă doză de încredere în viitor. Micile certuri și neînțelegeri nu mai reușeșc să te streseze ca la început, pentru că acum știi ce îți dorești și știi ce își dorește partenerul tău de la legătura voastră.

Foto: outnow.ch

Natalia Muntean
natalia.muntean@ringier.ro