Cele 5 secrete ale unei relații perfecte

Primele flirturi, fluturi în stomac, întâlniri romantice la ceas de seară: la început, orice relație este intensă și plină de pasiune. Dar câte cupluri reușesc oare să treacă proba timpului?

Când începi o nouă relație, nu te gândești prea mult la evoluția ei și nu îți faci niciun plan. Ești îndrăgostită, te bucuri de fiecare moment în parte și lași lucrurile să decurgă în ritmul lor. Dar uneori se mai întâmplă ca magia de la început să dispară complet, fiind înlocuită de rutină, frustrări sau, în cel mai rău caz, conflicte despre care tu și iubitul tău evitați să discutați. Și adesea poate că nici nu realizezi că legătura voastră nu mai este ca înainte sau îți dai seama de problemă și alegi să o ignori, așteptând să se rezolve de la sine. Într-adevăr, toate cuplurile trec prin momente complicate, dar asta nu înseamnă că relațiile fericite și împlinite sunt imposibile. Atunci când te îndrăgostești, nu există reguli sau garanții că totul va funcționa perfect între tine și el, totul se rezumă la lecții învățate pe parcurs, echilibru, comunicare și sinceritate: analizăm cele cinci obiective pe care orice cuplu ar trebui să le aibă.

#1 Fiți întotdeauna sinceri unul față de celălalt
Într-o relație nu e loc de minciuni (nu, nici măcar de cele aparent inocente) sau secrete. Tu și iubitul tău ar trebui să puteți discuta relaxat și fără ocolișuri despre absolut orice, de la banalitățile de zi cu zi la chestiunile importante, care țin de viitorul vostru împreună. Deși uneori este mai dificil să îi mărturisești ce simți, comunicarea și încrederea reciprocă sunt esențiale pentru orice cuplu. Iar „N-am nimic!“ – acea veche replică pe care o cunoaștem cu toții – trebuie să dispară complet din conversațiile voastre. Dacă îți ascunzi sentimentele și nu îi spui clar ce te frământă, el nu va înțelege ce se întâmplă cu tine și nu va ști cum să reacționeze. Pentru fiecare problemă există o soluție, așa că spune-i iubitului tău toate lucrurile care te macină – fie că e vorba de familia sa care te deranjează intervenind mereu în relația voastră sau de dorința ta de a avea un copil – și încearcă să găsești împreună cu el cea mai bună rezolvare.

#2 O relaţie bazată pe susţinere necondiţionată
Fiecare dintre noi trece, la un moment dat, printr-o etapă mai puțin bună și are nevoie de sprijinul persoanelor dragi din viața sa. Poate că aceștia nu te pot ajuta efectiv, dar simplul fapt că te susțin, că știi că, orice s-ar întâmpla, îți vor fi alături contează foarte mult pentru tine. O relație nu este o competiție la sfârșitul căreia unul trebuie să fie mai presus de celălalt, ci un joc de echipă în care implicarea amândurora este la fel de importantă. Indiferent de obstacolele cu care te confrunți, pe plan personal sau profesional, încrederea și încurajările iubitului tău te motivează să mergi mai departe și să înfrunți toate provocările. Iar acest lucru este valabil și în cazul său. Oricât de puternic și sigur pe sine ar părea, încurajează-l, ascultă-l, oferă-i sfaturi: întotdeauna va avea nevoie de susținerea ta. 

#3 Mizați pe romantism şi spontaneitate înainte de toate
Ştii cum se întâmplă de fiecare dată când începi o nouă relaţie. Te pregăteşti ore în şir pentru întâlnirea voastră, iar când el îţi spune că arăţi minunat, îi zici cu nonşalanţă că ţi-a luat „doar 10 minute“, îţi aduce flori, încearcă să-ţi afle toate dorinţele şi să îți facă surprize, în timp ce tu afişezi un aer misterios pentru a-i stârni interesul tot mai mult. Treptat, ajungeţi să vă cunoaşteţi foarte bine, să ştiţi totul unul despre celălalt, iar elementul de noutate dispare. Emoţiile primelor momente petrecute împreună, îmbrăţişările de la început şi încercările de a-l impresiona constant pe celălalt sunt de domeniul trecutului acum. Însă trecerea timpului nu justifică această schimbare. OK, nu mai sunteţi la începutul relației: și ce dacă? Fiecare zi este o șansă perfectă să vă reîndrăgostiţi unul de celălalt, așa că nu uitați de acele mici gesturi romantice care contează atât de mult! Vrei să îi spui cât de mult îl iubești? Nu aștepta o ocazie special, momentul potrivit este acum. Fii spontană și propune-i tot felul de idei simpatice. Așteaptă-l acasă cu bagajele gata pregătite pentru un weekend în doi la munte, cumpără-i bilete la evenimentul lui preferat sau însoțește-l la karting, trimite-i mesaje sugestive pe mobil în care să-i descrii ce veți face când veţi fi amândoi sub așternuturi: sunt nenumărate moduri în care îl poţi surprinde, trebuie doar să îți folosești imaginația.

#4 Umorul, ingredientul secret al oricărei relații
Umorul ne relaxează, ne ajută să scăpăm de tensiuni, să vedem partea plină a paharului şi să ne bucurăm de viaţă exact aşa cum este ea. Într-adevăr, poate că nu obţinem întotdeauna ce ne dorim şi ne confruntăm cu tot felul de piedici în demersurile noastre, dar, hei, dacă nu am face, din când în când, haz de necaz, am fi cu toţii doar nişte persoane plictisitoare şi triste. Iar când vine vorba de o relaţie, umorul este indispensabil. Se spune că oamenii care se distrează şi râd împreună rămân împreună. Da, știm că te-ai plictisit să tot auzi sfaturi despre dragoste și relații, dar, dintre toate care există, acesta se numără printre cele bune. Și adevărate. Când două persoane nu mai găsesc motive să se bucure, să încerce lucruri noi împreună, să își păstreze chiar și în momentele grele optimismul și zâmbetul pe buze, relația lor devine o simplă rutină. Iar asta este exact ceea ce tu și iubitul tău ar trebui să evitați!

#5 Petreceți timp împreună, dar și separat
Faptul că ești implicată într-o relație nu înseamnă că trebuie să gravitezi în fiecare secundă în jurul iubitului tău sau să renunți la vechile tale obiceiuri pentru el. Dimpotrivă, chiar dacă între voi totul merge perfect, amândoi aveți nevoie de spațiu, de experiențe proprii, de momente în care să vă ocupați doar de planurilor voastre individuale. Nu refuza diferite oportunități sau activități (o seară în oraș cu cei mai buni prieteni, o invitație la o conferință din străinătate) doar pentru că el nu va fi cu tine, pentru că, mai devreme sau mai târziu, vei ajunge să le regreți. Aveți încredere unul în celălalt și căutați întotdeauna calea de mijloc: echilibrul joacă un rol extrem de important relația voastră.

 

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro